ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Митко Пайнера чукна 70, първият съвет, който дава на всеки: Бъдете себе си! 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 20.03.2023Коментари (4)14017
©
Над 10 хиляди песни е продуцирал шефът на най-голямата музикална компания у нас инж. Митко Димитров, по-известен като Пайнера, разкри пред "Телеграф“ самият той.

На 15 март той отпразнува 70-годишния си юбилей в своя комплекс "Планета Пайнер“ в Димитровград. "Бяхме само най-близките – дъщерята Венета си дойде специално от Германия, синът Христо пристигна с внуците от София, поканих и семействата, на които сме кръстници със съпругата ми Мария. Получи се много хубаво семейно празненство“, сподели Димитров. За кръглата си годишнина той е получил много подаръци, повечето символични.

Равносметка

А каква е равносметката му? "Да се живее пълноценно и с по-малко енергийни дразнители“, казва Пайнера. В живота той е твърде скромен за представите на хората за един попфолк продуцент, но постиженията му в работата са повече от впечатляващи. Продуцирал и издал е повече от 300 изпълнители, за които е реализирал над 2200 албума. "През всичките тези години сме били радетели на възможно най-доброто качество, ако може и на световно ниво. Когато имаме една хубава песен, качеството допринася да привлечем вниманието на почитателите. Когато има перфектна картина и звук, хубавата песен влиза по-лесно в душата на човека“, категоричен е продуцентът.

13

От много години празникът за рождения му ден винаги е двоен, тъй като на същата дата през 2007 г. стартира и тв каналът за народна музика – Планета Фолк. Така на юбилея си той почерпи и за 16-годишнината на фолклорната телевизия, част от голямото му семейство - Планета, Планета HD и Планета 4К. За някои числото 13 може да е фатално, но за него е повече от успешно. На 13 февруари 1990 г. е излязло решението за регистрацията на фирма "Пайнер“ в Хасковския съд, а на 13 ноември 2001 г. стартира телевизия Планета.

Кредит

С кредит от 1 милион лева е започнал бизнеса си инж. Митко Димитров. "Гарант ни стана Полиестерния комбинат в Димитровград, в който работех като Главен механик, което беше израз на доверието, което ми имаха. Не подведох ръководството, върнах го в срок точно от 1 г., въпреки годишната лихва от 53%. С парите купихме машини и апаратура за производство на празни аудиокасети. По това време те бяха дефицит и реших да създам поточна линия за производството им. През 1988-89 г. излезе постановление на МС, според което вече можеше да се работи на частно, а година по-късно се разкри възможност и за регистрирането на фирми. Ние със съпругата ми Мария бяхме първите, които решиха смело да влязат в това море, имайки предвид опита, който имахме от държавната работа и знанията от института“, връща лентата назад продуцентът. След това започва да тиражира записите на най-добрите сватбарски оркестри, а през годините е пробвал и с любимия си рок, но тези опити се оказали не толкова успешни, тъй като хората си харесвали най-много попфолка и шлагерната музика. 

Нарекли го на магнетофон

Прозвището Митко Пайнера идва от един бас. "В Димитровград бяхме десетина любители на хубавата музика и на една наша среща решихме да си направим експеримент кой ще направи най-добрия запис на едно и също изпълнение. Един от приятелите ми беше конструирал собствен магнетофон и беше сигурен, че е направил най-доброто. Аз ползвах магнетофон от японската марка Pioneer. Направихме записите, след това ги прослушахме и се оказа, че моят наистина е най-добрият. От тогава започнаха да ме наричат Пайнера“, разкрива най-успешният музикален продуцент. Когато обсъждали името за фирмата, предложенията все му се стрували неубедителни. "Тогава нашата адвокатка каза: "А защо да не е Пайнер“? Помислихме и го приехме. Важното бе да тръгнем добре в работата, да се чувстваме убедени в това, което ще правим. Пък и името ни допадна – първи, първенец, пионер“, допълва той.

Подписва с Глория в Търново

Първата певица, която е подписала договор с "Пайнер“, е Глория. "Бяхме чували много хубави неща за нея, познавахме гласа й от записи. Организирахме среща по средата между Димитровград и родния й Русе – във Велико Търново. Там обсъдихме как да действаме занапред, тя прие идеята, подписахме договор и заработихме заедно. С нея започнахме много успешно и убедително“, казва Димитров. Успехите му нямат изброяване – оркестър Димитровград, Ивана, Преслава, Галена, Анелия, Джена, а Гергана е първата, която стана звезда за една нощ от ефира на телевизия Планета. Продуцира и два албума на Лили Иванова. Първият съвет, който дава на изпълнителите си, е да бъдат себе си. "Когато подписваме договор, аз се опитвам да разбера техния характер, потенциала им, а когато те бягат от себе си, играят фалшива роля и не са убедителни. Когато са себе си, се усъвършенстват – тогава са най-убедителни“, добавя Митко Димитров. Казва, че няма точна формула за успех, защото времето се променя непрекъснато и всичко зависи от него.


Още по темата: общо новини по темата: 7050
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1175 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.03.2023 г.
0
 
 
Статията е хубава. Забелязах 53% лихва ....нямам думи. На запад е била между 5 и 7 процента, а сега е 1.5 до 4, а в Бг е 8 на рекламите. Изключително постижение, не знаех тази история...уникална е историята..браво!!! Тези дето не слушали чалга са до между 9 до 12 часа на кръчма. Слушат валс, танго...след втората ракия обаче почват македонски ееее..бряя...уу бряяя...и точно в 12 часа , почват мазни кючеци на високи обороти, българите уж дето не слушали хвърлят гюбеци повече от циганите, направо лой капе от кларинета...бас мечо нас в стихотворна форма ха ха ха...забравят че са българи и мазни кючеци бас бас бас бас...и на другата сутрин , тез мамгале,уууу...дююю....цигани...марш от тука...Левски Ботев по ръцете,майкооооо...работех охрана в чалгарница...такива излагациии не бях чувал да правят циганите...наркотици и само простотии... Имаше една сервитьорка приятелят и идва с компания да пият и хвърлят гюбеци, а тя ги граби яко сатър на приятеля си в джоба... Ей това сте...книга мога да напиша. А този човек има нюх и усетил къде са парите.. Браво!
Aнонимен
на 21.03.2023 г.
0
 
 
Ужасна музика само деца и мангал я слушат
Aнонимен
на 21.03.2023 г.
0
 
 
Откривателя на просташката чалга в Бьлгария ...Пьлен идиотизьм.
Aнонимен
на 20.03.2023 г.
0
 
 
Мечтата на всяка жена!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: