ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Масова грешка: Пържени яйца в олио
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 15.04.2025Коментари (0)2815
© Plovdiv24.bg
Приготвянето на перфектните бъркани яйца е задача, която само на пръв поглед изглежда проста. Въпреки това, както твърди главният готвач Николай Саричев, има редица тънкости, познаването на които ще ви помогне да постигнете съвършенство в това ястие - то ще стане не само вкусно, но и полезно.

Тънкости при приготвяне на пържени яйца

"Основната тайна е без пара! Много хора са свикнали да приготвят бъркани яйца под капак, но според експерта това е сигурен начин да се получат воднисти белтъци и преварени жълтъци. Оставете яйцата да "дишат", за да постигнете идеалната текстура", казва специалистът.

"Размерът има значение. За да сготвите три яйца, изберете тиган с диаметър най-малко 32 сантиметра. Това ще осигури равномерно разпределение на протеина и ще предотврати образуването на неапетитна слуз. Не бързайте! Разбийте яйцата в топъл, не горещ тиган. Твърде високата температура ще доведе до изгаряне на белтъка и ще остави жълтъка суров. Умерената топлина е ключът към равномерното изпържване", казва специалистът.

"Използвайте само масло! Забравете за слънчогледовото олио – то може да развали вкуса и консистенцията на яйцата, което да доведе до изгаряне на белтъците. Маслото ще придаде на ястието деликатен, кремообразен вкус и ще предотврати изгарянето. Пържените яйца в слънчогледово олио не са правилният вид пържени яйца. Протеинът ще изгори, а не ще се изпържи", казва готвачът.

Експертът препоръчва да експериментирате със солта. Някои хора предпочитат да посолят маслото преди пържене, а други добавят сол в тигана, като се стараят да не докосват жълтъка, за да запазят идеалния му вид.

Експертът казва още: "Когато избирате тиган за бъркани яйца, обърнете внимание на следните параметри".

Диаметър: За три яйца оптималният диаметър е поне 32 сантиметра. Това ще гарантира, че протеинът е равномерно разпределен и ще предотврати изгарянето му.

Дебелина на дъното: Дъното трябва да е умерено дебело, за да може съдът да загрява бързо и да разпределя топлината равномерно.

Незалепващо покритие: Това ще предотврати залепването на яйцата за тигана и ще улесни прехвърлянето им в чиния, съветва actualno.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2025 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Великден 2025
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: