
ЗАРЕЖДАНЕ...
Масова грешка: Пържени яйца в олио | ||||||
| ||||||
Тънкости при приготвяне на пържени яйца "Основната тайна е без пара! Много хора са свикнали да приготвят бъркани яйца под капак, но според експерта това е сигурен начин да се получат воднисти белтъци и преварени жълтъци. Оставете яйцата да "дишат", за да постигнете идеалната текстура", казва специалистът. "Размерът има значение. За да сготвите три яйца, изберете тиган с диаметър най-малко 32 сантиметра. Това ще осигури равномерно разпределение на протеина и ще предотврати образуването на неапетитна слуз. Не бързайте! Разбийте яйцата в топъл, не горещ тиган. Твърде високата температура ще доведе до изгаряне на белтъка и ще остави жълтъка суров. Умерената топлина е ключът към равномерното изпържване", казва специалистът. "Използвайте само масло! Забравете за слънчогледовото олио – то може да развали вкуса и консистенцията на яйцата, което да доведе до изгаряне на белтъците. Маслото ще придаде на ястието деликатен, кремообразен вкус и ще предотврати изгарянето. Пържените яйца в слънчогледово олио не са правилният вид пържени яйца. Протеинът ще изгори, а не ще се изпържи", казва готвачът. Експертът препоръчва да експериментирате със солта. Някои хора предпочитат да посолят маслото преди пържене, а други добавят сол в тигана, като се стараят да не докосват жълтъка, за да запазят идеалния му вид. Експертът казва още: "Когато избирате тиган за бъркани яйца, обърнете внимание на следните параметри". Диаметър: За три яйца оптималният диаметър е поне 32 сантиметра. Това ще гарантира, че протеинът е равномерно разпределен и ще предотврати изгарянето му. Дебелина на дъното: Дъното трябва да е умерено дебело, за да може съдът да загрява бързо и да разпределя топлината равномерно. Незалепващо покритие: Това ще предотврати залепването на яйцата за тигана и ще улесни прехвърлянето им в чиния, съветва actualno.com. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg