Литературен празник организират в Чалъковата къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 21.01.2008
1557
На 26 януари от 16.30 часа в Литературен салон "Възраждане" при читалище "Възраждане" - Старинен Пловдив, в Чалъковата къща ще се проведе литературен празник "Зима в Старинен Пловдив". В него ще вземат участие над 20 автори от цялата страна. В програмата се включва премиера на брой 2 на тримесечника за литература "Глоси" ("ЗИМА'07") и стихосбирката "Юфка и нафора" от Филип Кабакян.
Организатори са читалище "Възраждане" и Национален литературен фестивал "Глоси" - Благоевград.

Националният литературен фестивал "Глоси" е учреден през месец октомври 2007 г. в Благоевград. Тъй като е обърнат към публиката, а не толкова към участниците в него, освен двете кулминации - "литературни празници" през май и "фестивални дни" всеки октомври, организаторите предвиждат ежемесечни сесии с поне две фестивални събития - едното във фестивалния град - Благоевград, а второто - в други гостоприемни за културата населени места. В рамките на фестивала - в Благоевград и София, в НДК по време на Международния панаир на книгата - вече бяха представени книгите "Небе и други герои" на Нели Добринова, "Малки смърти" на Камелия Кондова, "Кратки пространства" на Мария Тодорова, проекта "Четири" на Валентин Дишев, първият брой на новия тримесечник за литература "Глоси" и др.

Литературният празник "Зима в Старинен Пловдив" е второто събитие от януарската сесия на фестивала. Първото бе представянето на 11 януари в Благоевград на книгата "Планина за сбогом" на Димитър Гачев, с участието на Гриша Трифонов и Красимир Йорданов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-откровеното интервю на Андре Токев
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).