Легендарната говорителка Мария Янакиева: Така и не се разбра от какво е починала Анахид Тачева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18 / 18.07.2023
26083
Не можа да се разбере от какво си отиде Ани. Там стана нещо, което не е ясно. Деси Цонева, която е много открит човек, разказа едно, други друго.“ Това каза  легендарната говорителка от БНТ Мария Янакиева. Бившата телевизионна говорителка още тъгува за своята дългогодишна близка приятелка и колежка Анахид, която почина тази пролет.

Янакиева разказва още, че внучката на Анахид се е учила на поведение пред камерите от именитата си баба.

"Веднъж се срещнахме с Ани и тя ме покани да седнем в кафене до телевизията, защото трябвало да се види с Деси. Щяла да дава интервю и тя искаше да я посъветва как да се държи в студиото. Това беше преди доста години. Но жалко за Ани! Много ми липсва“, скърби Янакиева.

Говорителката се кани да ходи на море, но много внимава къде ще отседне, защото миналата година е имала проблем. "С моята приятелка, режисьорката от телевизията Маргарита Попова, миналото лято ни изгониха от станцията на БНТ и БНР в Китен“, казва Янакиева. Тя се оплака от "грубото отношение“ на тогавашния управител на почивната база на националните медии.

Янакиева още не може да забрави злополучната си почивка на морския бряг в самия край на август 2022 г. Едно от най-популярните лица на малкия екран през 80-те години описва "морето там като прекрасно“, но това не можело да компенсира, че "шефовете на станцията бяха едни...“.

"Храната беше отвратителна! Отвратителна! Нали си казваш, като се върна от плажа, ще изям един таратор. Какъв таратор - една бяла вода и тук-там парченце краставичка плува“, описва злополучната си китенска ваканция Мария Янакиева уточнява, че през 70-те и 80-те не беше така“.

"България днес" успя да се свърже с настоящите управители на почивната база на БНТ в Китен.

По думите на Сашка Орджанова майка на новия управител на станция Димитър Орджанов те са я поели тази година. Не познават предишния управител и нямат контакти с него. Ордджанова сподели, че не е чувала за нередности в почивната база.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Наш музикант: Такова нещо като в Пловдив никога не съм виждал
Победител във "Фермата": Чакам бебе от най-любящата жена на света...
Звездна двойка вдигна сватба с пищна церемония
Една легенда се завръща!
Популярна двойка отпразнува с погача раждането на първото им дете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).