Къща за 18 000 евро хит в мрежата

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
23:21 / 13.07.2022
111107
Над 100-годишна къща, строена на принципа на френски замък, може да се закупи у нас на цена от 18 000 евро, видя репортер на Plovdiv24.bg. Към нея има двор над 566 м2. Имотът се нуждае от основен ремонт и реставрация. Архитектурата му е впечатляваща в нетипичен традиционен български стил. 

Е, ако разполагате с пари за солиден ремонт и ако сте романтици и търсите спокойно местенце за един пълноценен живот, то тази къща непременно би ви харесала.

Къщата е построена през 1900 – 1920 г. Разполага с малък двор в предната част на имота и градина зад сградата. Имотът е изграден от камък, мазилката е в оригинал, а покривът е покрит с керемиди. Къщата е поддържана в добро състояние и е с дървени прозорци и врати. Каменни външни стълби отвеждат към вътрешността на имота. 

Къщата предлага 75 кв. м.обща жилищна площ и се състои от коридор, двe големи спални, всекидневна и кухня. И най-интересното е, че във всички стаи има изградени красиви керамични камини, с цветна керамика в стил"Арт Деко". Личи си, че в къщата са живели хора, обичащи лукса. Зад входа на къщата има винарска изба.

Цялото пространство на парцела е оградено с каменна ограда, а метална врата отвежда към двора. В градината растат много овошки - круши, грозде, сливи, смокинови дървета и различни храсти. 

Градът, където се намира имота, е Сухиндол, само на 50 км от Велико Търново. Той е известен с винопроизводството и близостта му до един от най-големите язовири в страната ни и река Росица, която протича в близост. Освен това, градът е заобиколен от гори и затова районът е предпочитана дестинация както за тези, които са запалени по лова и за тези, които търсят чист въздух.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).