Кървавата война в "Домът на дракона" предстои - какво ще се случи?

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
10:23 / 01.09.2022
5232
Сериалът на HBO "Домът на дракона" се оказа най-гледаната премиера у нас, но феновете на писателят Джордж Р.Р Мартин вече знаят как ще приключи поредицата. Сагата, разказваща историята на дом Таргариен, е базирана на книгата "Огън и кръв" на автора, създал света на Вестерос. Всеки, които е прочел "Огън и кръв“, е наясно, че главните герои ще намерят смъртта си в кървава война за железния трон.

В последния излъчен епизод на "Домът на дракона" разбрахме, че крал Визерис ще се венчае за дъщерята на ръката Ото Хайтауър – Алисънт. В предстоящите серии Алисънт ще роди на краля син, който ще оспори наследството на принцеса Ренира и ще бъде провъзгласен за крал Егон II.

Коронацията на Егон II ще бъде предшествана от сватбата на Ренира с най-големия син от рода Веларион, за които се носят слухове, че не харесва жени, а си пада по млади оръженосци и рицари. Поради тази причина в седемте кралства се говори, че тримата сина на Ренира са копелета. Децата на Ренира и Алисънт ще влязат в конфликт, в който вторият син на кралицата Алисънт ще загуби едното си око и ще бъде наречен Едмон Едноокия.

Смъртта на крал Визерис ще настъпи, след като раните по тялото му достигнат смъртоносни размери. Алисънт ще скрие кончината на краля от Ренира, която в този момент се намира в своята резиденция на Драконов камък и ще провъзгласи своя син Егон за крал. Ренира също ще бъде коронясана за кралица и ще даде началото на кървава война.

За мнозина ще бъде изненада, когато научат, че принц Деймън ще подкрепи претенцията на Ренира за железния трон и дори ще се ожени за своята племенница след смъртта на съпруга й. Деймън ще поведе верните си войни срещу Егон II, но ще загуби живота си в кървава битка с дракони срещу Едмон Едноокия.

Ренира все пак ще седне на железния трон, но ще бъде детронирана след граждански бунт в Кралски чертог, при който ще бъдат убити и драконите на Таргариен. Бягайки към Драконов камък Ренира ще се срещне със своя доведен брат Егон, който се укрива там, тъй като е тежко ранен в битка. Егон ще отнеме живота на Ренира, нареждайки на своя дракон да я изпепели с огъня си. Крал Егон II обаче няма да управлява дълго, тъй като ще бъде отровен от своите приближени.

В крайна сметка синът на Ренира и Деймън – Егон ще се възкачи на железния трон. Той ще остане в историята на Вестерос като Егон III Нещастния или Покрусения крал, след като става свидетел на смъртта на своята майка Ренира от огнения дъх на дракона на Егон II.

Виж коментарите (2)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
Ивет Лалова: Не бих те заменила за целия свят
Един от най-мащабните конкурси започва след броени дни
Почина велик музикант
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).