Котката, която стана милионер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 08.04.2024
3834
Карл Лагерфелд е модна икона, която променя индустрията през десетилетията, в които работи за модни къщи, сред които Chanel.

Той е известен с това, че е независим, а състоянието му е дадено на някои интересни хора. Документален филм на BBC надниква зад завесата на един от най-прочутите герои на модата, пише inews.co.uk, цитиран от businessnovinite.bg.

Кой беше Карл Лагерфелд?

Карл Лагерфелд, световноизвестният дизайнер на висша мода и артистичен директор на Chanel, почина на 85-годишна възраст през 2019 г.

Лагерфелд, който беше известен както със стилистичните си черни костюми, бялата си конска опашка и слънчевите си очила, така и със собствените си модели, умира в Париж. 

Немският дизайнер отбеляза десетилетия кариера в модната индустрия, която продължи общо 64 години. Той представи колекции за Fendi на френския мултинационален конгломерат Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) и за собствената си едноименна марка, но стана синоним на Chanel, след като се присъедини към компанията през 1983 г. Прекарва рекордните 32 години в марката. 

Дизайните на Лагерфелд бързо се разпространяват сред търговците на дребно от нисък клас, което му осигурява почти безпрецедентно влияние върху цялата модна индустрия. Той работи в модната индустрия до смъртта си.

Оставил ли е Карл Лагерфелд наследство на котката си? 

Да, възнамерявал е да остави част от него на котката си. 11-годишната Шупет е най-фотографираната котка в света, като има над 200 000 нейни снимки. Той получава Шупет от френския модел Баптист Джабикони. Тя е била толкова важна за него, че е била поканена на Met Gala, която се провежда в чест на Карл.

Тя е оставена на грижите на гледачката Франсоаз Кашоте, която също е трябвало да наследи богатство.

Лагерфелд, чието състояние се оценяваше на 240 млн. паунда, записа котката си в завещанието си през 2015 г. Съобщава се, че тя е трябвало да получи 1,3 млн. паунда. 

Смята се, че тя също така е изкарвала собствени пари от моделство. "Тя има свое собствено малко състояние, тя е наследница: Ако нещо се случи с мен, човекът, който ще се погрижи за нея, няма да страда", каза Лагерфелд преди смъртта си. "Тя е богато момиче!"

Виж коментарите (0)

Още по темата (6479):
23.05.2024 Актриса от Драмата, известната от "Войната на буквите", ще става майка за първи път
23.05.2024 Спасиха имението на Елвис Пресли. Засега
23.05.2024 Дони и Нети отбелязват годишнина
23.05.2024 Наско Месечков избухна срещу хейтърите
23.05.2024 Русокоса красавица и майка на две момичета днес става на 38
23.05.2024 Моделката, която живее втори живот, показа гаджето
Още новини от Любопитни новини:
Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).