Кошлуков няма спиране! Уволни най-известната водеща на новините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:01 / 18.08.2019
58277
Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край на 35-годишната си славна кариера в телевизията майка, пише "Уикенд". 

61-годишната звезда от малкия екран има още няколко години до пенсия, но изненадващо е подала молба за напускане. В началото на август тя е депозирала молбата си в деловодството на медиата. Според запознати, Радина е била принудена да си тръгне и на практика е била уволнена.

Причината, според нейни колеги, се криела в остри разногласия с новия й шеф Емил Кошлуков. Преди месец той оглави БНТ и седна на стола на нейния съпруг Константин Каменаров. Кошлуков даде серия интервюта, в които разкри подробности от лошото управление на предшественика си. Стана ясно, че в БНТ има дупка от над 40 милиона лева. Огорчена, че Кошлуков е толкова яростен срещу мъжа й, Радина спряла да го поздравява и открито настройвала екипа на новините срещу него. Говори се дори, че подтиквала към неподчинение останалите репортери и водещи. Кошлуков имал остър разговор със славата водеща, в който я подканил ако не е съгласна с него и методите му на работа, да си тръгне. Червенова така и направила – наскоро е депозирала молбата си. "Иначе щяха да я уволнят", казват нейни колеги от "По света и у нас".

Малко следкато зае поста, Емил Кошлуков уволни дългогодишната шефка на новините Уляна Пръмова. Радина обявила, че предпочитаа да напусне заедно с нея. За решението й натежал и факта, че през последните две години тя бе налегната от сериозни здравословни проблеми. 

Миналото лято червенокосата водеща мистериозно се изпари от новинарския ефир, а хиляди зрители се питаха къде изчезна любимката им. По коридорите на БНТ дори се бе понесъл слух, че неувяхващата новинарка ще прави собствено седмично предаване и затова е зарязала новините. Истината обаче се оказа много по-жестока. През 2018 г. Радина била диагностицирана с рак на гърдата. Говорителката редовно ходела на профилактични прегледи, но въпреки това бедата я връхлетяла. Червенова била решена да се бори докрай и се подложила на терапия във Франция. За неин късмет, болестта била хваната навреме, а интервенцията се оказала повече от успешна. Днес тя е в ремисия. 

Самата водеща все още не била решила какво ще прави, след като слезе от малкия екран. Планове за бъдещето не е обявил и мъжа й Коко Каменаров. Преди няколко седмици от имотната декларация, подадена в Сметната палата, стана ясно, че през 2018 г. Каменаров и жена му са си купили нов апартамент в София занад 350 000 лева, както и селска къща от бившия министър на културата в правителството на Орешарски Петър Стоянович

Виж коментарите (4)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).