Когато видите линейка, която се движи бавно, но е с включени сирени, това не означава, че шофьорът си прави шега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 11.07.2022
11856
Съгласно ЗДП автомобилите на Спешна медицинска помощ са със специален режим на движение. При движението си те подават едновременно светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал. Съгласно нормативната база специалният режим на движение на линейките се използва само при служебна необходимост и във връзка с изпълнението на задачи, произтичащи от спецификата на дейността.

Трябва също така да се обърне внимание на нещо много важно за линейките, които са с включени сирени, но се движат бавно:

"Когато видите линейка, която се движи бавно, въпреки че е с включени сирени, това не означава, че шофьорът си прави шега, а е защото най-вероятно превозва пациент с политравма, дете или бременна жена, която ражда или просто лекарят отзад е на крака и се опитва да спаси човешки живот, който виси на косъм!", уточняват в социалните мрежи шофьори на линейки.

"Това изисква прецизно и небързо шофиране. Казвам това, защото зачестяват случаите, когато другите шофьори свирят и правят неприлични жестове, защото видиш ли, кой смотаняк ще пусне сирените за спешен случай и в същото време линейката ще се движи бавно."

"На тези хора обясняваме, че ние не возим картофи, а хора и понякой път освен много бързото каране, се налага и по-бавно, защото борбата за живот е на първо място."

"Моля, имайте уважение към нас, шофьорите на спешни автомобили, давайте ни път и помнете, че рано или късно на всеки ще се наложи да се повози в линейката отзад", призовават още те.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова
Жената на Иво Аръков по чудо се е разминала от голяма трагедия: В...
Жалко! Още една хубава двойка официално се раздели
Предупреждение за магнитни бури и днес
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).