Княгиня Калина се отдаде на нова страст

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:25 / 13.06.2023
7375
Обожавам експедициите и риска, казва наследницата на Симеон. Изкара си тапия, приеха я в "Клуб на изследователите" в Ню Йорк

Българската княгиня Калина взе сертификат за отличен гмуркач и влезе в "Клуб на изследователите" в Ню Йорк, стана ясно след галавечерята, на която присъстваха тя и нейният съпруг Китин Муньос.

Клубът е основан през 1904 г. и оттогава е сборен пункт за срещи на изследователи и учени от цял свят. Муньос членува в него от 1997 г. и именно той пали нашата княгиня за експедиции, в които има риск, но и истинско наслаждение.

"Калина е първата княгиня, която членува в клуба. Останалите членове са лидери в полярните изследвания, гмуркането, космическите изследвания, археологията, зоологията, физиката, океанографията, астрономията, екологията, геологията, палеонтологията, природозащитен алпинизъм и пещерно дело и т.н.", казва Китин. Той е запленен от авантюристичния дух на жена си, която е "по мъж от много мъже, които познава" по думите му.

"Тя може да издържи по-дълъг преход от мен. Наскоро се поряза и се притесни не от собствената си кръв, а за това да не притесни мен. И Калина като мен харесва поговорката, че където и да отиде тялото, смъртта го следва по петите. Истина е", казва Китин за авантюристичния дух на жена си. Съвсем скоро към експедициите на двамата ще се присъедини и синът им Симеон Хасан.

"Моето племе е семейството ми. И съм до него. Според мен детето, израснало с майка си и баща си, е силно. Ние му даваме знание за корените и крила с обучението в радост", казва Китин, който постоянно предупреждава сина си да е внимателен към себе си и околните, пише HotArena.

На галавечерята на клуба, на която присъствали Калина и Китин, княгинята била облечена в народна носия.

"Това представя България по най-добрия начин. Хората обичат да им разказваме за родината на Калина", вдъхновява се Китин. Самият той пък бил облечен с униформата на испанските зелени барети, в които започва да служи веднага щом навлиза в зряла възраст.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).