Клуб "Фарго" с "Шоу на ужаса" тази вечер с три филма на Стивън Кинг и Джордж Ромеро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 25.10.2023
1526
Тази вечер "Късо кино във "Фарго" се подготвя за Хелоуин с три филма на дуото Стивън Кинг и Джордж Ромеро, снимани за антологията "Шоу на ужаса". Началото е в 20.30 часа.

"Шоу на ужаса" (Creepshow) е комедиен филм на ужасите, написан от Стивън Кинг и режисиран от Джордж Ромеро. Състои се от пет късометражни сегмента, два от които са директни адаптации по разкази на Кинг. Филмът е почит към комиксите на ужасите от 50-те години на миналия век, като Tales from the Crypt , The Vault of Horror и The Haunt of Fear . Тази вечер ще видим филмите "Денят на бащата", "Самотната смърт на Джорди Верил" и "Нещо, което да те поддържа жив".

Стивън Едуин Кинг (роден на 21 септември 1947 г.) е американски автор, който твори в жанровете на хоръра, свръхестествената фикция, съспенса, научната фантастика и фентъзито. Неговите книги са продадени в повече от 350 милиона екземпляра, много от които са адаптирани към игрални филми, минисериали, телевизионни сериали и комикси. Той е признат като "Кралят на ужасите“.

Джордж Андрю Ромеро (1940–2017) е американско-канадски режисьор, сценарист и редактор, най-известен със своята серия ужасяващи и сатирични филми на ужасите, описващи настъпването на зомби апокалипсис, сред които класиката "Нощта на живите мъртви" (1968). Други филми в поредицата включват "Зората на мъртвите" (1978) и "Денят на мъртвите" (1985).

Необходимо е да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Блатечки: На Великден бях в "Дисниленд" и не се майтапя
Една от най-обичаните пловдивчанки се завръща ударно
Лекарка от Пловдив разкри защо не сваляме килограми дори и да гла...
Финалът на детския конкурс на Мисис Европа в Пловдив предизвика и...
Родни звезди изпращат абитуриенти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).