“Карандила” помири чалгата и джаза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 30.08.2007
3407
Уникалният оркестър "Карандила" ще доказва на живо как качествен джаз и бясна чалга могат да съжителстват мирно и да се обогатяват взаимно. Любовта между двата стила сливенската формация ще демонстрира по ефектен начин с шумно дефиле из улиците на Пловдив за откриването на джаз фестивала. От 7 до 10 септември под тепетата ще се вихри пъстрата фиеста с интернационален характер, съобщи вчера геният на пианото Милчо Левиев.

Според него най-вълнуващото чуждо присъствие е на французина Жан-Люк Понти, който у нас ще продължи с експериментите си. Той ще обедини своята американска и африканска група и ще представи последния си албум. От Щатите пък пристига тромбонистът Глен Ферис. Йълдъз Ибрахимова и Теодосий Спасов се включват във фурора.

Друго голямо събитие е събирането отново на легендарната "Джаз линия". Стоян Янкулов и Елица Тодорова пък ще представят своя етнопроект с електронна музика и джаз мотиви. Информацията е на вестник "Стандарт".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зрители: Подигравка, това не е мъж!
Търсят най-красивите очи!
Най-лошият кошмар за финалистките в "Ергенът" се сбъдна! Няма поб...
Чоткин отвя всички в Hell’s Kitchen и грабна голямата награда от ...
Поредната магнитна буря удари Земята
Джакпотът от тотото падна, вижте от кой град е късметлията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).