Калин Терзийски цъфна в ефир на две водки и се сравни с Хемингуей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 05.02.2016
3520
На две водки се появи в ефир по btv поетът Калин Терзийски, който преди дни си призна, че пак е започнал да пие и е алкохолик. Откровението се роди, след като поетът се появи по телевизията във видимо неадекватно състояние.

"Да си смел е да ставаш в 6 сутринта, да изпиваш 100 грама водка, защото ръцете ти треперят, и отиваш да рисуваш, ей така", признава Терзийски пред камерата и уточнява: "Тази сутрин мисля, че бяха към 200 грама".

"Алкохолизмът е мозъчно състояние, при което си адекватен единствено когато пиеш. Не е да ходиш и да се биеш по улиците", обяснява още Терзийски.

Поетът се сравни с големите Скот Фитцджералд и Ърнест Хемингуей, които са били зависими от алкохола. 

"Страшно ще ме зарадва, ако някой ме сравни с тях. Това е урок за българите, че те никога не могат да си позволят да приемат някого за голям. Те винаги са били рая и жалка сган от мразещи се хора, защото са роби. 

Бях на сбирка, на която бяха сложени напитки и храна пред журналистите и участниците. Аз пийнах малко, тогава за първи път от доста време, после станах и казах: "Боклуци, пред вас има угощение, стойността на което може да нахрани сто души". След това станах и си тръгнах", разказа Терзийски за свое преживяване неотдавна.

После си спомни за посещение в най-големия спа център на Балканите, където отишъл по покана на бизнесмена Денис Ершов.

"Него го нямаше там, но беше паркиран неговият "Линкълн", 6 метра дълъг. Бяхме група от поети и художници и всеки трябваше да напише по един разказ, а художниците по две картини. 

Аз написах разказ как сме поканени от един богаташ, който дори не е там, за да сключим един негласен договор между подмазвачите - хората на изкуството и богаташите. "Поканени сме тука, за да можем да пролазим в краката на разни богаташи", така написах", разказа Терзийски.

"Физически се чувствам като човек, който допреди два месеца можеше да пробяга 2 километра, като човек от спецчастите, а сега ми е доста по-трудно, защото започнах да пия алкохол. Но все още мога да вдигна някой с една ръка и да му счупя врата. 

Сега ме боли стомах доста много, но като пийна една водка и стомахът спира да ме боли. Това ме убива, но ме и възражда в този вид, за който говорихме - революция, това е", не крие проблема си поетът.

"Аз съм спирал да пия поне 5 пъти за по три години, пия от 12-годишен. Проблемът е дали искаш да живееш примиренчески. Алкохолът ни прави революционери. Е, има и някои психопати, които могат и без алкохол, но аз не съм такъв", каза Калин Терзийски. 

За него било много по-важно да е поет, отколкото харесвана лигава муцуна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Почина велик музикант
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).