Известна журналистка "разкости" Андреа Банда Банда и БНТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 13.05.2024
9644
Опитната журналистка Лияна Панделиева реши да сподели мнението си относно вечерното шоу по БНТ и бившата му вече водеща Андреа Банда Банда. Панделиева бе безкомпромисна относно случващото в държавната телевизия по отношение на въпросното предаване. Ето какво сподели тя във фейсбук профила си, видя Plovdiv24.bg:

Вчера позната ми каза, че поредният неуспешен опит с Късно шоу по БНТ е приключил безславно за поредния водещ – Банда Банда. Това беше ясно по ред причини, още преди и този експеримент да започне. Обидена на целия свят, момата не спря от екрана да влиза в обяснителен режим с целия фейсбук докато кършеше пръсти (много пластични пръсти!) и учтиво напомняше, че е популярна онлайн, а не в аналогов телевизор.

Това не беше шоу, а нещо измъчено и жално. ББанда нямаше как да бъде водеща на каквото и да било, защото не притежава познанието да задава въпроси, нито реакцията да чуе какво се казва и да смени посоката, нито авторитета, за да е провокативна и смела. Не случайно рейтингът и́ никога не надхвърли 7%.

Слухът е, че следващ експеримент ще бъде Башар Рахал, вероятно защото известно време е живял в Щатите, но ще кажа, че "късно шоу“ отново няма да се случи. Актьор не значи водещ и изобщо не значи, че умее да задава въпроси. Между другото, Башар Рахал вече се пробва в този формат и ужасно не му се получи. За който не помни – "Бездомното шоу“ по БТВ, което трябваше да е именно от късния вид. За другите му опити като водещ няма да споменавам – до един неуспешни.

Късното шоу по телевизията е най-трудният, най-изтощителният и вероятно най-скъпият формат за една телевизия (не коментирам себестойността на реалити измишльотините).

В късно ТВ шоу са важни обстановката, звука, темпото, но е нужен страхотно опитен водещ, който умее да задава въпроси, да слуша бързо, да не го превръща в говорилня, да бъде остър, заядлив, реактивен и искрен, без да го заявява на всяка дума и без да се лигави!

БТВ взеха Циритиридис именно защото разчитаха на реакцията му от стенд ъп сцената, но това отново не значи, че умееше да е харизматичен водещ. Фалстартът на Банда Банда бе да покани на първо предаване вече уволнен водещ от конкурентна телевизия, който да обясни, че му е било много трудно.

Другата част от драмата на несбъднатото Вечерно шоу са самите участници: Америка, Канада, Великобритания – големите държави с общ знаменател "английски език“, могат да премятат стотици участници, а водещите да са с многомилионна аудитория. В България положението е трагично: политици ли да каниш и да ги караш да пеят и да танцуват; братя Аргирови ли да докараш до пълно изтощение, политически анализатори да ръсят шеги, спортисти да правят щуротии… Това е гигантски проблем, защото имената, заради които някой би включил този канал, са буквално една шепа. А после?

И то не е само това: не стига да поканиш някого – той трябва да е забавен и не просто забавен, а актуален, изненадващ, неочакван. Затова в шоуто на Слави имаха оркестър, танци, сценки, актьорски състав, сценарен екип и между другото участваше и гост, а в голямото им умение се включи и привличането на всички най-популярни чуждестранни гости на България като творци. 

И понеже и това се изчерпа, по естествен път шоуто тръгна към политиката в интервютата.

Ще е тъжно, ако БНТ насила за пореден път опита да направи Късно шоу. Ако това беше постижимо, то вече щеше да е факт в търговските медии. Опитни водещи няма да се хванат, неопитните са осъдени да си отидат бързо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6784):
16.06.2024 Спират снимките на "Ергенът", шоуто било скъпо
16.06.2024 Роксана се омъжи за трети път. БГ звезди гостуваха на сватбата на
годината
16.06.2024 Филип Буков има присадена кожа след тежка травма
16.06.2024 Дъщерята на президента превзема киното
16.06.2024 Мария Илиева прецакала Ивана в "Гласът на България"?
16.06.2024 Бащата на Радина Кърджилова коментира раздялата й с Деян Донков
Още новини от Любопитни новини:
Кобрата печели "Островът на 100-те гривни"?
Той е голям талант, роден е в Пловдив, а сега ще го гледаме по-че...
Тази вечер грандиозен концерт в града под тепетата
Гатьо изненадващо: Нямам право да говоря за това!
Благой Георгиев с нов бисер в ефир
Победител във "Фермата" стана татко на момче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).