Изложба-живопис подреждат в Тера арт довечера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 08.04.2008
1301
Изложба-живопис на Николина Джановска ще бъде представена в Тера арт днес. Художничката е родена на 17.11.1974 г. в гр. Горна Оряховица. Завършва ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност Графика през 1999г.

Николина Джановска е вторият художник от Арт група „Дупини", който гостува в галерия Тера арт. Това е една млада авторка, само на 33 години, която има зад гърба си богата творческа биография - 6 самостоятелни изложби, над 60 участия в международни и национални изложби за живопис и графика, пленери и акции. Носител е на награда за графика на Представителството на СБХ - гр. Велико Търново - 2005 г. и I -ва награда на Представителството на СБХ за група Дупини на Младежка изложба - гр. Велико Търново - 2002 г.

Когато започнах работа по изложбата, имах разбира се най-обща идея как трябва да изглежда, но самата концепция се избистри в процеса на създаването, разказва авторката. Името "Движение", което е и име на едно от платната най-точно описва смисъла на цялата изложба. Поводът е много символичен - моята 33 годишнина. Исках да я отбележа, като знак, като символ на пътя, който извървява всеки творец, всеки човек. Този път не бива да има обозначено място за начало и край на търсенията или някакво "удобно" място, където да спрем. За мен, като художник е необходимо да отразявам тези знаци, които средата, срещите и разделите бележат върху нас. Но не тези знаци са най-важното, а движението напред, промяната и непрекъснатото търсене на новото и непознатото. По същия начин търся и нови изразни средства, експериментирам с техники и материали. Приемам го като част от това движение и свободата да се изразявам по свой начин, разказа още Николина Джановска.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Тази вечер грандиозен концерт в града под тепетата
Гатьо изненадващо: Нямам право да говоря за това!
Благой Георгиев с нов бисер в ефир
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).