ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Изложба "1 Евро" в галерия Сариев от 1 юли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 24.06.2008Коментари (0)1533
©
"Не скъпият материал прави ценно бижуто. Зависи от фантазията на дизайнера и не на последно място от фантазията на човека, който го притежава и носи." - казва Димитър Делчев. През месец юли Димитър Делчев, ще представи тази концепция за бижуто, над която работи от няколко години в самостоятелната си изложба в Галерия Сариев - "1 ЕВРО".

Обектите за носене на Димитър Делчев са по-скоро играчки-бижута от нестандартни материали, които могат да се носят, да забавляват, да предизвикват радост и усмивка. Те могат да се движат и превъплъщавет от гривни в колиета, така както се Димитър Делчев с няколко бързи движения превръща китайските клечки в накит. Тези бижута играят с идеята за ценност на самото понятие "бижу" и на идеята за инвестиция. Те продават креативност и впечатляват с нея. Те са обекти за носене за момента, за сезона, за конкретния случай. Човек не съжалява, когато ги повреди или загуби, защото поне няколко пъти са били истинските бижута на вечерта, партито, матинето, случая въобще. Можем да ги наречем бижута-еднодневки, но не е ежедневки, защото именно те излизат извън клишето и превръщат делника в празник. Най-точно е да опишем обектите за носена на Димитър Делчев като "дъвка за окото". В изложбата "1 ЕВРО" има три тематични групи такива бижута: Ready-made, Вакуум, Мини-бар.

Идеята за ready-made бижутата на Димитър Делчев се появява през ранните 90' при правенето на работи за Лондонската галерия Electrum на известната галеристка Barbara Cartlidge. Тогава използва готови обекти, които метализира - части от булченска рокля, пинг-понг топчета. По-късно Делчев решава да направи тази "кражба на дизайн" още по явна и използва обектите като самите тях - в материала и цвета, в който са произведени. Така се появяват бижутата в "1 ЕВРО": колиетата от щипки и китайски клечки, пръстените от звънец за колело и нокторезачка.

Във "Вакуум" Димитър Делчев разиграва страстта си към гумите, изолацията в пъстри цветове и пластмасата. Основен спояващ е вакуумният елемент от закачалка. В тази колекция има специална линия за годежни пръстени. Те просто залепват един за друг.

"Мини-бар" е колекцията за бижута от напитки и храни. Това са предимно традиционни български продукти: шарен боб, люти чушки, ракия, вино. Първото показване на "Мини-бар" е в рамките на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" по повод изложбата на холандски дизайн Just Arrived в Галерия Сариев, когато Делчев прави деменстрация. Днес за лятна изложба "1 ЕВРО" Делчев разхлажда "Мини-бар" и с бижута от лед.

За изложбата си "1 ЕВРО" Димитър Делчев казва, че са осъществени в тясно сътрудничество с фирми от Китайската народна република, Република Турция и други държави от Близкия и Далечния Изток, както и с Женския пазар София, Четвъртък Пазара в Пловдив и хилядите магазини "За 1 Евро" в страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: