Истина е! Има държави, в които Коледа е забранена!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:55 / 24.12.2018
7930
В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено заради религиозни или други причини. В някои страни, ако решите да празнувате, може дори да попаднете зад решетките. Светът е Коледа, но това не е напълно точно, пише "Вести.бг". Ако сте Гринч по душа, има доста места, където по това време на годината можете да се спасите от коледната истерия. Хората в Саудитска Арабия имат ясна представа какво могат да правят и какво не. Ислямските закони далеч не включват правото на честване на коледните празници. Нещо повече - през 2013 г. страната задържа повече от четиридесет души за "Заговор на Коледа".

Не само, че хората могат да бъдат глобени за почитане на празниците, но и могат да бъдат поставени зад решетки за това. От години Сомалия също е наложила национална забрана за честването на Коледа. Местните християни, които искат да почетат Рождество Христово, обикновено поемат голям риск и празнуват тайно. Не само, че Коледа е трайно забранена в Северна Корея, но и всички религиозни практики, които не са одобрени от държавата, могат да бъдат строго наказвани от закона.

Въпреки, че Коледа не е официално забранена в Япония, управляващите не приемат деня за официален празник и той не е обявен за почивен. Това е така, защото християнството не е доминираща вяра в Япония и малко хора празнуват на 25 декември. Комунистически Китай е следващата, която не чества Рождество. Този факт обаче далеч не спира местните да търсят други начини, по които да празнуват Коледа. Сърбите празнуват Коледа. Но я празнуват по Юлианския календар - на 7 януари.

Така че, ако искате да избягате от истерията тук, можете да се спасите в съседната ни страна. А когато Коледата тук приключи, ще можете да се върнете преди истерията там да е достигнала връхната си точка. Ако все пак смятате, че и там няма да се спасите от Марая Кери, можете да изберете много по-екзотични места. В Азия например, в страни като Монголия и Тайланд, където официалната религия е будизъм, 25 декември не е нищо повече от един обикновен ден.

Виж коментарите (0)

Още по темата (144):
21.03.2019 Преместиха коледната горичка от стълбите на "Каменица" в новия парк в
"Тракия"
15.01.2019 Демонтират елхата пред Общината
10.01.2019 Ученици от пловдивско училище получиха многобройни поздравления от чужбина
05.01.2019 Как ще преборим ефекта от празничното преяждане?
03.01.2019 Проф. Байкова даде хитри съвети след празничното преяждане
03.01.2019 Коларова: С новогодишната си реч Румен Радев направи реклама на Доган
Още новини от Любопитни новини:
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).