И Божинката стана актьор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:55 / 02.07.2023
2242
След тоталния си провал като футболист, Валери Божинов е на път най-накрая да намери себе си, но като артист. Досега той успешно влизаше в ролята на клоун в социалните мрежи и в телевизионни включвания, с които разсмиваше масовата публика. Сега вече ще може да го прави и в театъра. Божинката е новата звезда в представлението "Спанак с картофи", в което блести и неговият колега Благой Георгиев-Джизъса. 

"Спанак с картофи" преди десетина години създаваше истинска истерия сред феновете на театъра. Това беше първият проект, продуциран от култовото трио "Трите мечки" – Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов. Режисьор беше Богдан Петканин. Пиесата на унгарския драматург Золтан Егрешие е за трима футболни съдии, в чиито образи тримата актьори от Народния театър майсторски влизат.

В един момент обаче Бахаров се отказа от проекта и на негово място влезе Герасим Георгиев-Геро. Въпреки тази смяна спектакълът продължи да се играе при пълни салони до последното представление. Финалът бе сложен преди 4 години.

Сега режисьорът възстановява проекта, но с нови лица – Иво Аръков, Кирил Ефремов и Антоан Петров, а продуцент е Кирил Кирилов, който напоследък е сред най-влиятелните имена на родната сцена. За по-интересно обаче екипът е решил да включи и нови герои в пиесата – извън тримата съдии, които по принцип са единствените действащи лица в нея. 

Първо беше Джизъса, който се изяви в Пловдив, а бе обявено, че го очакват и във Варна, Бургас и Царево. След него екипът е намерил за нужно да вкара в действие още едно култово лице на родния футбол, известно повече като обект на светски клюки отколкото със спортни постижения. Това е Валери Божинов, стана ясно в сряда.

"Решихме да вкараме още интересни и любими лица в пиесата, за да е атрактивна и хората истински да се забавляват, все пак е лято. И Благо, и Валери са достатъчно атрактивни в новото си амплоа и истински ще зарадват любителите на театъра“, смята продуцентът. И е прав – Джизъса и Божинката наистина знаят как да забавляват народа. Сега остава в представлението да изгрее и Ники Михайлов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова
Жената на Иво Аръков по чудо се е разминала от голяма трагедия: В...
Жалко! Още една хубава двойка официално се раздели
Предупреждение за магнитни бури и днес
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Наш музикант: Такова нещо като в Пловдив никога не съм виждал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).