Христо Петков: Превърнах се в ксенофоб

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 25.09.2022
9688
Дълбокото потапяне на Христо Петков в ролите му го превърна в един от най-гъвкавите и убедителни актьори у нас. През последните години той се превъплъти в тих убиец ("Дяволското гърло“) , арогантен злодей, и каноничен полицай ("Отдел: Издирване“) , но сега облича расото на монах в сериала "С река на сърцето“, излъчващ се в ефира на NOVA. Талантливият актьор разкрива повече за героите и в интервюта на Мариян Станков-Мон Дьо за "Събуди се“.

"Често хората си мислят, че съм навъсен, агресивен и лош човек, а всъщност нямам никакъв афинитет към агресията, бойни и мускулести дейности. Голяма част от мен е птица, особена маймуна, мечка. Аз съм няколко животни в едно. Не съм се стремял към конкретна мечта, но главата ми винаги е била в облаците. Обичам да има въздух около мен, да има свобода, хоризонт, който да не е прекалено близко. Мечтая за това“, споделя пред Мон Дьо Христо Петков.

"Животът ме научи да не вярвам на 100% на хората и винаги да имам едно на ум. Може би пандемията има пръст в това, но по едно време се превърнах в нещо като ксенофоб. Не харесвам безсмислието, глупостта, ламтежа за пари, войната и цялостното умопобъркване на хората. Човечеството върви към обезобразяване и превръщане в биткойн. Притеснявам се от мобилизацията, която обяви Путин. В началото на войната бях в шок и не можех да повярвам, че сега започва война. Всеки ден го чуваме по телевизията, но свикваме и вече не ни прави такова впечатление, а е много страшно. Конфликтът ще продължи дълго, като при Израел и Палестина. Страхувам се за децата в какъв свят ще живеят“, коментира актьорът.

"Постижението ми до тук е, че се занимавам с това, което обичам. Не ми пука особено за наградите. Имам едно на ум, но не е нещо, което ме тормози“, признава Христо, за който талантът зависи от това как го носиш. Може да тежи и тон или перце, сравнявайки го с душата, която според повечето тежи 21 грама.

"Ако бях Господ бих казал на днешния Христо да продължава напред и нагоре. Усещам, че това е посоката.“

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...
Ивет Лалова: Не бих те заменила за целия свят
Един от най-мащабните конкурси започва след броени дни
Почина велик музикант


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).