Голямата любов на Камен Воденичаров се завърна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 30.04.2024
3838
Голямата любов на Камен Воденичаров Елина Кешишева се завърна в София, за да подготви своя изложба и да види премиерата на мюзикъла "Здравей, как си, приятелю?" по музика на Стефан Диомов в Музикалния театър. Режисьор на постановката е Камен, който за първи път се захваща с тази отговорна работа. Кешишева се появи и като гост в "120 минути", но не обели нито дума за него.

Ограничи се да си спомни как като студентка по журналистика работела във вестник "Ку-ку" и призна пред Светльо Иванов, че образованието, макар и недовършено, й помага и сега. Красавицата, която бе успешна манекенка, напуска България още миналия век, след като получава покана да снима в Париж. Преди това участва в студентските стачки и протести, пише Минаха години.

"Не исках да отида. В същото време една жена - моден агент, беше показала мои снимки на агенция и ме бяха харесали. Трябваше да ми изпратят билет, за да замина. И днес, утре да ми изпратят, няма и няма. Тогава Камен ми купи билета и каза: тръгвай. Той не само символично, но и на практика ми промени пътя. Нищо не е искал в замяна. Този жест до ден-днешен високо ценя“, връща се в спомените се Кешишева, която и до днес е една от най-близките хора на Камен Во.

Като модел се изявява само година и слиза от подиума, за да снима. Запалва се покрай бившия си съпруг Давид Белмер, който е професионален фотограф. Днес двамата са разделени, но навеки свързани от 21-годишната си дъщеря, а нашенката се утвърждава в професията. Наследницата й не поема по нейните стъпки, а става музикантка и майка й е в очакване на първия й албум, фотографията, като повечето творчески неща, е чудесно нещо. 

Имам талант, но много хора имат талант. След това има много неща, които влизат в играта. И тези неща вече решават дали ще сме добри в това, което правим, защото чистият талант е чудесен за едно платно, от една голяма магистрала, след това трябва желание, упоритост и много други неща. И много, много работа", обяснява Кешишева. И до ден днешен конкуренцията не я интересува или притеснява, а Париж се е превърнал в неин дом.

"Аз съм малко като кон с капаци, конкуренцията никога не ме е интересувала. А и никога не съм се чувствала като сама българка в Париж. Тук винаги съм усещала, че съм на мястото си, че принадлежа и на града, и на средата. Много рядко съм срещала ксенофобия или неприятни реакции на хората около себе си."

Като млада обикаля три години из Азия, живее в Австралия, но вече четвърт век обитава френската столица. Иначе е родена в Бургас, а летата си прекарва в Черноморец. Заради Елина, която трябвало да стигне до Бургас, влюбеният Камен решава да тръгне на път през цяла България и в разгара на протестите срещу Жан Виденов двамата потеглят на 10 януари 1997 г. и са спрени от демонстранти, преградили изходите от София. 

По онова време Воденичаров е един най-разпознаваемите шоумени и без проблеми преминава, както и на останалите барикади - Пловдив, Петолъчката при Сливен, докато стигне до родния на гаджето му Бургас. Ето какво си спомня за сблъсъка с популярността той: 

"Благодарение на "Ку-ку" усетих и разбрах какво е да си известен. Докато бях скрит зад куклата и водех гласа и главата й, всичко бе спокойно. 

(Първоначално студентското предаване няма водещ, а пред камерата се появява само куклата, изработена от колегата на Камен от ВИТИЗ Ангел Манов. Ангел раздвижва ръцете й, а Камен - главата и й дава гласа си.) До момента, в който започнахме да правим шантавите "Ку-Ку новини". Когато започнах да водя тази рубрика и да заставам на екрана с лицето си, след няколко седмици търкаляне на тази рубрика, при многомилионна аудитория, която имаше предаването, в един момент се събудих известен. Усещането е умопомрачително. 

В началото страшно много радва, адски много те възбужда, качва те на седмото небе, а след това като че ли краката ти са привързани към бетонни блокчета, които те дърпат и те теглят надолу. Това усещане за популярност и известност е незабравимо", обяснява актьорът, който продължава да води предаване в телевизията на Слави Трифонов.

За разлика от Елина той избира да живее в България. "Благодарен съм на съдбата и на колегите си за това, че имам хубава работа и заради нея хората навсякъде ни приемат с любов и усмивки, за смелостта да се боря и да експериментирам, за песните, филмите, театралните пиеси. Но покрай турнетата в Европа и САЩ виждам, че много хора не са имали късмет като мен и тези, които се справяме в България, въпреки трудностите. Защото не всички са имали възможност да работят това, за което са учили с желание“, казва Воденичаров. Той не забравя времето на студентските протести и е категоричен, че оттогава досега берем плодовете от дейността на хитри, непочтени и алчни хора, припомня HotArena.

"От турнетата видях как българите там искат някой да ги чуе. Искат да изразят обичта си към България, готовността си да помогнат.“

Виж коментарите (0)

Още по темата (6632):
02.06.2024 На 93 той каза заветното "Да" за пети път
02.06.2024 Алек "Ергенът" не бил никакъв милионер?
02.06.2024 Дара пръсна цяло състояние в Италия
02.06.2024 Андреа трупа летен загар на Халкидики
02.06.2024 Той е на 90, дъщеря му е на 6, написаха книга заедно
02.06.2024 Той има 10 деца, но за едното казва: "Не знам чие е". ДНК тестът обаче го доказва
Още новини от Любопитни новини:
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...
Лоша новина за феновете на Джей Ло
Инфлуенсърка и бивша участника в "Биг брадър" стана "Мисис Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).