Филми на Бенини и Бандерас днес в програмата на Киномания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:03 / 16.11.2007
2670
Две страхотни заглавия предлага днешната програма на Киномания. В последният си филм "Тигърът и снегът" Роберто Бенини е италиански поет опитващ се да спаси жената, в която е безумно влюбен. Филмът е с начало 20.45ч. Ранната прожекция от 18.30ч "Летен дъжд" е под режисурата на Антонио Бандерас. След успеха си с дебюта през 1999 Бандерас отново сяда на режисьорското място, за да направи изключително красив и поетичен филм, адаптация по многократно награждавания роман на писателя Антонио Солер.

 

Летен дъжд 18.30ч
Великобритания/Испания, 2006, 120'
Режисьор: Антонио Бандерас
продуценти - Антонио Бандерас,
Сценарий: Антонио Солер (по едноименния му роман)
С: Алберто Амарийа, Мария Руис, Феликс Гомес, Раул Аревало , Фран Переа, Антонио Гаридо, Хуан Диего, Виктория Абрил
Награди и номинации:
Берлин '07 - Наградата на "Europa Cinemas"
2 номинации за "Гоя" '06 - за изгряващ актьор на Алберто Амарийа и адаптиран сценарий
Холивудската звезда Антонио Бандерас се завръща в родната си Испания, за да заснеме втория си филм като режисьор. "Летен дъжд" разкрива напълно различна негова страна, която е доста далеч от суровия латински любовник в "Десперадо" и филмите за Зоро. Сценарият е адаптация по награждавания роман на Антонио Солер, а Бандерас е направил изключително красив и поетичен филм за трудностите на порастването. Действието се развива в Малага през 70-те години. След като прочита "Божествена комедия" от Данте, 18-годишният Мигелито решава, че е открил призванието си: да стане поет. Той и приятелите му преживяват лято, изпълнено със събития, в което достигат границите на любовта и секса.

 

 

Тигърът и снегът 20.45ч
Италия, 2005, 114'
Режисьор: Роберто Бенини
Сценарий: Винченцо Черами, Роберто Бенини
С: Роберто Бенини, Николета Браски, Жан Рено, Емилия Фокс, Джузепе Батистон, Киара Пири, Ана Пири и със специалното участие на Том Уейтс като самия себе си
Награди и номинации:
2 награди на Италианските киножурналисти - за оригинален сценарий и музика
2 номинации за Давид на Донатело'06 - за песен: You Can Never Hold Back Spring, изпълнена от Том Уейтс, и визуални ефекти
Рим, 2003, малко преди американските войски да нападнат Ирак.
Поетът и университетски преподавател Атилио де Джовани живее в свой собствен свят. Той рядко се впечатлява от баналностите на ежедневието, а нощем неспирно бленува Витория - жената, за която иска да се ожени. Атилио я гони, умолява я и се хвърля в краката й, но колкото повече се опитва да спечели сърцето й, толкова по-непреклонна е реакцията й.Невероятен филм с тройното участие на Роберто Бенини, в ролята на любящия италиански поет, имащ нещастието да попадне в Ирак точно във време на офанзивните действия срещу нашествието на американските войници.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).