Една от най-богатите жени в света загина при нещастен случай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:21 / 15.03.2024
4517
Миналия месец, милиардерът и главен изпълнителен директор (CEO) на Foremost Group, Анджела Чао e починала, след като колата й е потънала в езеро, намиращо се в нейното ранчо в Тексас, съобщи Gizmodo.

Сега се появиха нови подробности относно смъртта й, тъй като според доклад на Wall Street Journal нейната кола Tesla Model X може да е допринесла за попадането й във водата.

През 2021 г. Tesla промени своя сензорен интерфейс, който е създавал проблеми на Чао.

Докладът твърди, че докато се опитва да тръгне напред, Чао погрешка е включила Tesla на заден ход, което е бутнало колата в езерото. И заради терена тя се заклещила в колата, която скоро се наводнила.

Жената е използвала джип Tesla Model X. Няколко минути след това Анджела се обадила на приятелите си и казала в паника, че случайно е дала автомобила на заден ход, вместо да се движи напред. В резултат на това колата преминала през насип, преобърнала се и паднала във водоем, намиращ се в ранчото.

Според доклада спасителите се опитали да извадят Чао повече от час. Влекачът се е опитвал да извади потопената кола от езерото, но поради неравния терен и липсата на дълги вериги им отнема време. В крайна сметка те успели. Тя обаче прекарала твърде дълго време във водата и лекарите не успели да я съживят.

Семейство Chaos в изявление за Wall Street Journal каза, че не обвиняват Tesla.

Офисът на шерифа на Бланко излезе с изявление:

"Нашето предварително разследване установи, че това е нещастен инцидент. Разследването продължава в момента."

Анджела Чао е американска бизнесдама, която бе главен изпълнителен директор на Foremost Group. Тя е от китайско-американски произход и е родена в Сиосет, Ню Йорк през март 1973 г. Тя е най-малката от шест сестри и дъщеря на родители имигранти от Китай. Сестра на бившия секретар на американския кабинет Илейн Чао, която е омъжена за лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл.

Тя беше председател и главен изпълнителен директор на техния семеен корабен бизнес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Участник в "Кой да знае" определи шоуто за нагласено
Ваня Червенкова със смразяващ разказ от Тибет: Видях как смъкват ...
Антония Петрова показа снимки от бала си
Ненчо Балабанов е горд баща, показа сина си
На 46 години Лиляна Павлова стана тайно майка за трети път?
Ричард Величков пред Plovdiv24.bg: Искам да опровергая всички лъж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).