Един арменец като Моне в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 04.03.2016
3314
Платна на един от най-признатите художници от средата на ХХ в. Бедиг Бедросян ще бъдат изложени в Градската художествена галерия - Пловдив от днес. Официалното откриване на изложбата е от 18.00 часа на улица "Княз Александър I",15. Експозицията "Земя между реката и морето" е част от проекта "Родова памет" на Сдружение "Арарат"-Варна и гостува в Пловдив в рамките на "Европейска столица на културата-2019".

Многобройните почитатели на пейзажите на Бедросян често го сравняват със забележителния френски импресионист Клод Моне, тъй като и негови картини са в редица частни и държавни галерии във Франция, Германия, Армения и България. Бедиг Бедросян е потомък на арменски бежанци и е израснал в Добруджа, Силистренско.

Изложбата "Земя между реката и морето" пристига в Пловдив от Варненската художествена галерия. През миналата година експозицията бе изложена първо в Градската галерия на Силистра. Сдружение "Арарат" ще дари и картина на Градската художествена галерия - Пловдив на Бедиг Бедросян.

Големият добруджански художник ще бъде почетен край Дунав и с монумент, който ще е дело на големия български скулптор Георги Чапкънов - Чапа. Паметникът ще бъде позициониран на входа на Градската градина в Силистра и също е част от проекта "Родова памет" на Сдружение "Арарат" - Варна. От там припомнят, че Чапа и Бедросян са били близки приятели.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).