Cериен донор на сперма, който може да е баща над 500 деца, е съден заради риск от инцест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 02.05.2023
3490
През последните 15 години холандският музикант Джонатан Майер е дарил спермата си на над 500 бъдещи родители в Холандия, предава английското издание The Telegraph.

В бъдеще обаче 41-годишният блондин няма да може да прави това, нито да афишира в медиите за иначе благородното си занимание.

Съдът в Хага му забрани да бъде повече "сериен донор на сперма" и ако Джонатан наруши забраната, ще трябва да плати глоба от 100 000 евро и да бъде един месец зад решетките.

Ищците се позовават на холандски закон, според който един донор не трябва да допринася за раждането на повече от 25 деца, "разпределени“ в максимум 12 семейства. 

По време на досъдебното производство Окръжният трибунал в Хага се сдоби с документи и събра свидетелски показания, според които Джонатан е баща на между 550 и 600 здрави новородени.

Въпреки това, той редовно и умишлено е лъгал бъдещите родители за броя на децата, които вече са били родени благодарение на неговата помощ.

Например нюйоркчанка, разпитана през 2021 г., обясни на прокурора, че се е свързала с холандеца на специален уебсайт. Той я е убедил, че е много скромен дарител само на няколко бездетни семейства. Седмица по-късно тя пристига в Амстердам, за да вземе доза сперма от него за 165 долара.

"И всички тези родители сега са изправени пред факта, че децата им са част от огромна семейна мрежа, със стотици полубратя и сестри“, казаха магистратите в мотивите на присъдата си.

Между другото, най-много се страхуват, че огромният брой деца, които имат полубратя и полусестри по целия свят, са изложени на риск от инцест с всички неблагоприятни последици за тяхното здраве и психика.

"Следователно, в техен интерес е тази мрежа от роднини да не се разширява повече“, казва холандската Темида и постанови Джонатан да плаща глоба от 100 000 евро за всяко продадено "семе“ оттук нататък.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).