Цеца Величкович се сдоби със сериозни обвинения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:19 / 17.05.2023
5820
Цеца Величкович определено е най-голямата балканска звезда и това вече всички го знаят. Оказва се обаче, че някои от най-големите й хитове всъщност са били написани за други певици.

Първоначалната идея била любимите парчета на публиката "Tacno je" и "Lepi grome moj" всъщност да не бъдат записани и изпети от мегалегендата, а от колежките й Мая Николич и Мая Берович.

Берович разкри, че преди 22 години е занесла оригинала на песента "Tacno je" на великата сръбска текстописка Марина Туцакович, която вече не е между живите, и помолила да напише текст за сръбски кавър.

Изпълнителят на песента е от Тунис, поясни певицата.

"Един ден научих от вестника, че песента е дадена на Цеца и тя я е включила в албума "Decenija“, разказва Мая и добавя, че веднага се е обадила на Туцакович, за да й обясни какво се е случило.

Текстописката обяснила, че по това време е работила над новия албум на юголегендата и й дала песента, защото е сметнала, че е подходяща за нея. Въпреки това Мая обожавала Марина, защото по думите й "Никой не може да й се разсърди“.

Албумът на Цеца "Idealno losa" излиза през 2006 година, а много от парчетата вътре в него станаха мегахитове. Сред тях е и "Lepi grome moj". Над песента е е работил композиторът Александър Милич (Мили). Тя също е била предназначена за Мая Берович.

"Бях само на 20 години, когато Мили ми написа тази песен. Бях млада и знаех, че не мога да се справя с такава висока писта. Песента отиде в правилните ръце! Парчето "Lepi grome moj" е голям хит, принадлежи на Цеци и е нейна запазена марка. Това беше началото на моята кариера и оставих Мили и Марина да работят и да решават вместо мен, не съм се месила много", коментира тя..

А именно Марина Туцакович решила съдбата на мегахита.

"Когато Марина го чу, каза: "Това е фантастична мелодия! Ще завърши албума на Цеца“. Така в крайна сметка песента отиде при нея“, обясни Александър Милич, пише "Телеграф".

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова
Жената на Иво Аръков по чудо се е разминала от голяма трагедия: В...
Жалко! Още една хубава двойка официално се раздели
Предупреждение за магнитни бури и днес
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Наш музикант: Такова нещо като в Пловдив никога не съм виждал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).