Български филм с премиера в Кан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:58 / 24.05.2017
4913
Филмът "12 А" ще бъде прожектиран на 20 май на фестивала в Кан, става ясно от информация на Фейсбук страницата на лентата. Той обаче няма да участва в конкурсната програма на престижния конофорум, който бе открит във френския град. Припомняме, че сценарист и кастинг-режисьор на филма е димитровградчанинът Николай Колев, сценарист и на хитовия "11 А".

Няколко дни по-късно, на 28 май, "12 А" ще участва на фестивала на българското кино в Рим. Премиерата му за България е насрочена за 14 септември в София, но е възможно датата да се измени. Само след броени дни обаче ще може да бъде гледан в Стара Загора - предпремиерно.

Петото издание на фестивала за ново европейско кино "Златна липа" ще стартира на 3 юни в Стара Загора. Почитателите на седмото изкуство ще имат възможност да видят 42 филма от 17 страни - Англия, Дания, Полша, Австрия, Унгария, Русия, Германия, Грузия, Чехия, Шотландия, Испания, Холандия, Сърбия, Естония, Косово, Македония и България. Филмите ще се прожектират при вход свободен в голямата зала на Държавна опера - Стара Загора и в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески". Киномаратонът ще продължи от 3 до 7 юни, когато ще бъде обявен и филмът-победител в конкурсната програма...

За първи път, фестивалът в Стара Загора ще бъде открит с прожекция на нов български игрален филм, който ще бъде показан премиерно пред родна публика. Това е лентата "12 А", с режисьор Магдалена Ралчева, която е създател и директор на "Златна липа".

По подобие на кинофорума в Кан, на фестивала в Стара Загора 12 "А" също няма да участва в конкурсната програма. Няма да е коректно спрямо останалите участници, тъй като нашият директор е и режисьор на филма, обясниха организаторите на "Златна липа".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).