Алек Болдуин е в търсене на нов проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:31 / 18.05.2023
1313
Година и половина след фаталния изстрел срещу операторката Халина Хъчинс, уестърнът на Алек Болдуин "Ръжда" ("Rust") е на пазара в рамките на кинофестивала в Кан, където търси международни купувачи, предаде Асошиейтед прес. 

През април бяха възобновени снимките на независимо финансираната продукция, които бяха преустановени след смъртта на Хъчинс през октомври 2021 г. Вдовецът й Матю Хъчинс стана изпълнителен продуцент на филма като част от споразумение по съдебно дело за смъртта на операторката. 

На филмовия пазар в Кан, който се провежда във Фестивалния и конгресен дворец, но няма връзка с официалната програма на форума, е мястото, откъдето през 2000 г. тръгва идеята за "Ръжда". С продажбите се занимава "Гудфелас" - компания, известна преди това като "Уайлд бънд интернешънъл". 

Продукцията все още няма разпространение в Северна Америка. 

След разследване на тежкия инцидент на снимачната площадка, в края на януари т. г. прокуратурата на Ню Мексико обвини Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради произведения от него изстрел на снимачната площадка на уестърна "Ръжда". 

Един месец по-късно той пледира невинен, а през април прокурорите оттеглиха всички обвинения срещу актьора. Останаха обаче обвиненията, предявени на отговорничката за оръжията на снимачната площадка на "Ръжда" Хана Гутиерес Рийд. "Това е безпрецедентен филм по отношение на обстоятелствата", казва продуцентът Райън Донъл Смит пред изданието "Холивуд рипортър". "Опитваме се да запазим реалистични очаквания..."

В Кан актьорът Алек Болдуин е резервирал друг филм, който се предлага на пазара. Той ще се присъедини към състава на "Kent State" - продукция за убийството на четирима студенти от Националната гвардия през 1970 г., протестиращи срещу войната във Виетнам в кампуса на университета в Охайо, пише БТА. 

Във филма, чийто сценарист и режисьор ще бъде Карън Слейд, Болдуин ще играе Робърт Уайт, тогавашният президент на висшето училище.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).