Акнето може да остави белези по кожата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:20 / 05.03.2019
4657
Акнето е проблем, от който повечето тийнейджъри не могат да избягат. Доста често то се среща и у млади хора, предимно жени, на възраст до 30 и дори до 40 години. Тогава то се нарича възрастово акне. За неговото лечение има специално разработени продукти, които бързо овладяват проблема.

Акнето е заболяване на кожата, което се проявява в разпространението на различни видове пъпки по лицето, гърба и гърдите. Макар първопричинителят да не е бактерия, именно развитието на бактерии усложнява състоянието. Хроничното заболяване представлява запушване на космените фуликули на лицето, където с участието на бактерии, се образуват различни възпаления. Процесът е свързан не само с грешки в поддържането на хигиена, но и с хормонални промени. Фактори, които допринасят за появата на болестта, са тревожност и стрес, горещ и влажен климат, стискане и изцеждане на пъпки, менструален цикъл при жените.  Комедоните, които се появяват, са различни по вид – могат да бъдат подкожни с бяло връхче, черни точки, възпалени розови с бял връх и големи и гнойни образувания. Много от тях могат да оставят белези, особено, ако не са третирани правилно.

В повечето случаи възрастовото акне е упорито и трябва да се лекува със специални медицински и козметични средства. Те трябва да повлияват на порите на кожата, отделянето на себум и овладяването на появата на пъпки. Ако състоянието е по-тежко, специалист може да назначи лечение, което да подтиска мастната секреция и да ликвидира бактериалната инфекция, ако такава е налице. Препаратите, които се използват са под формата на кремове и лосиони, сапуни и гелове. Кремовете и лосионите се препоръчват за чувствителна кожа, докато повечето гелове са за силно омазнена кожа. Сапуните могат да се използват и в двата случая за лице и тяло.

Често предписвана от лекарите, заради високата си ефективност, е гамата "Акне Аут“. Тя съдържа продукти, подходящи за различните типове кожа, които бързо облекчават симптомите на акне, а след продължително лечение унищожават болестта. Подходящ за поддържане на висока хигиена е сапун от гамата Акне Аут, който хидратира и успокоява кожата на лицето и тялото. Той е на изцяло растителна основа и регулира рН средата, като едновременно хидратира и предпазва от излишно омазняване. С намаляването на секрецията на кожата, премахва и черните точки. Антибактериалният му ефект е силно изразен. Сапунът на Акне Аут съдържа Салицилова и млечна киселина за почистване на порите. В повечето случаи лекарите препоръчват цялостно лечение с повече продукти. В аптеките се предлагат  комплекти Acne Out, с които да се отървете от акнето.

Няколко съвета за личната хигиена за всеки ден:

-  Мийте Лицето си максимум два пъти на ден с топла вода и мек сапун за акне.

- Телефонът Ви не трябва да докосва лицето, когато говорите. Много вероятно е по него да има себум и мъртва кожа.

-  Мийте често ръцете си, най-вече преди да слагате кремове, лосиони и грим.

-  Не стойте прекалено много на слънце. Доказано е, че то кара кожата да произвежда повече себум.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Последната кралица в Европа влезе по спешност в болница
Диона отново насочи погледите към себе си, отнесе хейт
Колега на DJ Мартен: Той отнесе много хейт, но от рекламата спече...
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).