ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
За кожата на един град
Автор: Любомир Минчев 10:44 / 24.11.2015Коментари (8)7493
© Plovdiv24.bg
Изборите не са приключили. Един съд се занимава с болката на Славчо Атанасов. Но това е важно за Пловдив, колкото ланшния сняг. Друг въпрос е, че тази болка ще го стяга за гърлото до 2019 година. Пловдив не се интересува от подобни терзания.

Георги Титюков също безпокои съда с претенциите си, но той се бори единствено за четвърти съветник в местния парламент и нищо повече. И тази битка трябва да бъде насърчена, защото е срещу деветия общински съветник на патриотите. Ако спечели, Титюков ще свие с една бройка групата на Славчо. Същият Славчо, който твърди, че са го измамили. Първо през 2011 година и сега отново.

Борбата на Атанасов няма никакво отношение към 2019-а. Тя е за да не го стяга гърлото още четири години. Борба, чиято основна цел е да оправдае поражението му. Това е имиджова битка за фасона на едно лице, което се оказа лицето на ветрилото. Затова е крайно неуместно да продължаваме да го дъвчем, ако самият той не се натиска да бъде дъвкан. Ако случайно изскочи отнякъде и поиска отново да спасява Пловдив, хубаво е да го пернем през устата. Да, да го пернем, защото става дума за кожата на този град.   

По-лесно е да се пренесем през 2019 година и да усетим вдъхновението на един град, отколкото да сме в плен на нечия болка. Стига сме се занимавали с болките на хора, останали в своя мъртъв град - там ще приключи и политическото им съществуване.

Претенциите на падналите би трябвало да са на изчерпване. Преди 1 ноември и малко след това част от тях бяха удовлетворени. По бузите ще останат следите от шамарите. Болка ще има, но това е неизбежно.

Залогът на сражението беше изключително висок- какъв ще е Пловдив през 2019 година. Затова падналите трябва да са по-сдържани и по-усмихнати. Другото е проява на лошо политическо възпитание.

През 2019 година Пловдив ще е културна столица на Европа. Ще има нови булеварди - Коматевско шосе, "Васил Априлов , "Руски", "Северен". Ще има нов централен площад и обновена сграда на бившия партиен дом. Ще има поне един завършен стадион.

Но и тогава за някои ще е лесно да твърдят, че Пловдив има кмет, но не и пловдивчани. Защото пак ще е време за избори. Защото те свикнаха да получават всичко на тепсия и политиците да се лигавят с тях, вместо да се борят за онова,което получиха и ще получават.

Затова съдебната битка на Титюков е по-важна и значима от битката на Атанасов. Ако не вярвате, сравнете Пловдив 2011 с Пловдив 2019.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Доста "фенска" статия, макар че изцяло подкрепям написаното - подобни доказано неуспешни политици нямат място в управлението на града ни, още повече като знаем с чии гласове Славчо събра близо 50% на изборите. За последното обаче сме си виновни ние - пловдивчани, и по-точно тези от нас, които считат, че да гласуваш е загуба на време.
-1
 
 
Всеки един глас трябва да бъде преброен! Няма битка на този, битка на онзи! Очевидно са допуснати драстични нарушения, щом няколко преброени бюлетини от "невалидните" разместиха 1 мандат, а друг изхвърлиха преференциално. Над 11 000 бюлетини стоят някъде там непреброени от необучените /умишлено или не/ комисии и чакат справедливост?!
-2
 
 
Мазния Царимирски селяк е време вече да напусне Пловдив и Социалната служба в общината ! Какъв ръководен кадър може да е този индивид ,който до скоро време живееше на гърба на мен дънокоплатеца на тази община. Няма по голям селски тарикат който във всички случаи беше най печевлившия и в тези избори с тарикатски селски номера... но сега Тотев да му сърба попарата ..
+5
 
 
Кога най сетне Славчо,ще се осъзнае,ще си събере бандата идиоти и ще си отиде на село? КОГА ?!
-2
 
 
Аз разлика между Славчо Атанасов и Титюков не виждам. Хвани единият, удари другият (ако продължим с шамарите от статията).
+2
 
 
Не можем да сравняваме. Трябва да се дават примери. Прекалено е лесно да се забравя хубавото. Лошото се помни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: