Ще се откаже ли Борисов от Пловдив заради кмета, или ще го изхвърли от партията?

Автор: Георги Кирилов
Коментари (11)
11:02 / 10.08.2022
35458
Задават се след по-малко от два месеца поредните парламентарни избори. Отново като фаворит в тези избори се явява партия ГЕРБ. Социолозите й оспорват първото място с Продължаваме промяната на доскорошните управляващи.

В унисон със събитията от последната година и половина е изключително важно кой ще спечели тези избори, макар и с малка преднина.

Какво обаче се случва на предизборната сцена в Пловдив. За ГЕРБ по традиция тук водач на листата е лидерът на партията Бойко Борисов. Дали обаче това ще е така и този път?

Причината е, че бившите управляващи бележат сериозно отстъпление заради действията и бездействията на кмета Здравко Димитров през последните години. Едва ли Пловдив през демокрацията е имал градоначалник с по-нисък процент на одобрение. Борисов дори и кампания със значими обекти не може да си направи в града.

Ако направим равносметка, за близо 3 години мандат, кметът Здравко Димитров нито е започнал значим обект, нито е завършил такъв. С един никакъв "Модър-Царевец" не може да се "пребори" вече три години, въпреки че попада в кръга му на преки икономически интереси. Единственият проект, за който Димитров се е заинатил да започне, е нежеланият от пловдивчани и експерти пробив до Водната палата, за който и Борисов лично му каза да не започва.

Неадекватното управление на Димитров поставят под сериозно съмнение победата на ГЕРБ в града. Борисов е политик, който през годините, ако не друго, е доказал, че "надушва" подобни неща. Сега пътищата пред лидера на ГЕРБ са два - или да се откаже да води листата в Пловдив, или преди изборите публично да се отрече от Здравко Димитров, защо не и да го изключи от партията.

Виж коментарите (11)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).