Протестирайте, но оставете Радев сам да посреща Червената армия

Автор: Любомир Минчев
Коментари (18)
16:15 / 16.07.2020
14729
Очакваме правителството да падне под напора на недоволните народни маси и юмрука на Румен Радев. Българският президент има вид на шумкар, слязъл от Балкана на 9 септември, след като се е писал партизанин пет дни преди това. Стиснал е юмрук, приема китки от признателни граждани, почувствали се свободни след 10 години тирания, и зове за прочистване от мутрите във властта  и прокуратурата. 

Според Радев обаче, около него нямало мутри, а репресирани от Иван Гешев съвестни чиновници. И сега народът затова е призован – да каже високо и ясно, че у нас навлиза отново Червената армия  и предстои Народен съд. Радев вече е избрал и съдебните заседатели – Корнелия, Мая, Румен, Копейкин, червенотиквеничета всякакви.

Радев зове за обединение. Иска обединени да посрещнем с почести Червената армия. Той все още не е препасал патрондаш, но е въпрос на време, тъй като няма полза от тия безцелни разходки между президентството, Министерски съвет и Народното събрание. Във военната му глава се въртят и по хард идеи, защото знае, че на Борисов  му се гади от кръв по улиците.

Румен Радев, президентът на БСП, върви към края на един изгубен и безцелен мандат. Иска да го спаси като се качи на гърба на протестиращите, но и със свит юмрук не може да прикрие кремълската си звезда  на челото.

За 827 дни американският президент Доналд Тръмп е изрекъл повече от 10 000 лъжи или направил изявления, които не отговарят на реалността, изчисли "Вашингтон пост“. Това прави средно по 12 лъжи на ден.

Подобни изчисления за българския президент ще покажат, че той по 12 пъти на ден не казва истината. Не го прави и сега пред недоволните граждани. Не ги е информирал какво ще направи неговото служебно правителство, ако опитът за преврат успее. Ще вдигне ли забраната за посещение у нас на ген. Леонид Решетников? Ще реабилитира ли руските агенти, изградили цели партии в България?

Протестиращите трябва да знаят отговорите на тези въпроси. В противен случай да оставят "обединеният“ Радев сам да посреща "освободителите си“.

Виж коментарите (18)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).