ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Черно и бяло! Или бяло и черно!
Автор: Неделчо Михайлов 10:42 / 12.06.2020Коментари (6)4634
©
Най-расисткото изречение е "Не можем да кажем на черното бяло“. А всъщност е й най-безспорното. Животът е пъстър, казваме, животът е шарен. Радваме се на цветовете на природата. Те ни дават надеждата, че красотата наистина ще спаси света. И никой от нас не може да си  представи, че венецът на Божието дело – човекът, ще е някакъв безцветен… За ужас на антирасовите движения.

Библията ни информира, че прапрадядо и прапрабаба са направени от кал. Какъв е цветът на калта е понятието разтегливо и обтекаемо, но можем със сигурност да твърдим, че обединяващия цвят на мократа пръст не е белия. Следователно? Какъв цвят са били първите хора? Със сигурност не са били безцветни. За ужас на антирасовите движения.

Лично аз не смятам себе си за расист в общоприетия неприемлив смисъл на това понятие. Също така, обаче смятам, че има огромно значение какъв е цветът на кожата ти най-вече в социален аспект.

Колкото и да им се иска на антиглобалистите, неолибералите и икуменистите в религиозния бранш понятия като "родина“, "семейство“, "род“, "фамилия“, "нация“, "народ“ имат огромно значение за по-голямата част от населението на майката Земя. Даже, въпреки огромните усилия напоследък не намалява значението на думите "пол“ и "религия“. Даже напротив. И тогава откъде накъде понятието "раса“ няма да има значение при самоопределянето и идентичността на всеки един член на човешкия род?! Збигнев Бжежински, видният американски политик беше казал, че, ""Национализмът е последното убежище на комунизма". Всъщност оригиналната фраза принадлежи на литературния критик Самюел Джонсън и изглежда така : "Национализмът е последното убежище на негодниците“. Освен, че по пътищата на формалната логика от двете фрази стигаме до  извода, че комунистите са негодници, в тази две фрази няма нищо вярно и нищо стойностно. Точно родината на двамата изказали се – САЩ е възможно най-големият националист на международно ниво. Държава, която защитава и най-малката стъпка срещу начина си на живот. Това са приказки, за послушни и скапани политици като нашите в България.

Точно понятията, които споделих по-горе съставят облика на "най-великата демокрация“ в света.  Родина, семейство, нация. И расизмът, разбира се. Като всичко модерно и тази теория е измислена в Англия, но придобива статут на държавна политика и разцъфтява точно в Щатите. Просто няма къде другаде. Историята си е история и корабите с робите, минаващи Атлантика са факт…

Всички са расисти. И белите са расисти и черните са расисти. А най-големите расисти са жълтите… Това предстои да го разберем напред във времето…  Ако Господ ни искаше еднакви – щеше да ни създаде сиви, зелени или оранжеви като Тръмп. Но не би. Явно има защо да сме с различни цветове на кожата. Тогава защо се гневим на Господа.

И защо, Бога ми, не правим разлика между расизъм и расова дискриминация? Което е всъщност основния проблем. И защо се пищи за расизъм само в едната посока – от белите към черните?

Крайно време да извадим главите от пясъка. И да признаем, че расизъм е имало, има и ще има. И че наказанията по стадионите за хвърлени бананови обелки, маймунски звуци, както и избягването на онази думи – "негър“ ще накарат расизмът да изчезне. Това са глупости.

Това, което произтече в Минеаполис ще има тежък ефект върху американското общество, а и върху човешкото общество в целостта му. Дискредитирани са силите на реда, антирасистките движения, които се сляха с обикновени обирджии и престъпници и десетки други и до този момент спорни субекти в американския обществен живот. И няма как лично аз да разбера чувството на историческа вина в младите бели американци…







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пловдив е наш - Черно-бял!!! Черно- бяла е любовтаааа
+1
 
 
Доста точни неща са написани тук.Особено към края на статията.Расизма в нашето време е повече от черни към бели, а не обратното.Постояно има някой чернокож или циганин, който се оплаква , че е зле, защото го дискриминирали, а не, защото е неграмотен, умствено ограничен, крадлив, нечистоплътен и безхаберен.А колкото до племето отвъд океана, дори голяма част от белите са също толкова зле.80% протестират, за да могат да мародерстват и да крадат, а останалите са там, защото някой по-умен ги е настроил да се вдигнат на бунт, а той да има дивиденти от това.
+2
 
 
Всичко е една жалка постановка, целяща конкретни неща.Не може, заради случайното убийство на един тъмнокож, който доказано не е безобиден човек, да избухват световни протести! Не може след стотици години Колумб изведнъж от откривател,да стане убиец и да започне рязане на глави и бутане на паметници....Защо подобна война не започна след бруталното убийство на Виктория от Русе например, или стотиците други, причинени от цигани и и чернокожи по света ?... След коронавируса изведнъж и това убийство ...и целия свят "пламна" заради него??? Всичко това са едни напълно целенасочени "случки",..Няма нищо случайно. Просто всичко е според нечий сценарий.
-2
 
 
Всеки има право да е расист, но няма право да се държи расистски, особено държавните институции и служители! Това последното е проблема в САЩ, ще им мине както им е минало и робството.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: