bTV: Булсатком ни изнудва!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
17:01 / 02.01.2013
6865
bTV Media Group излезе с официално изявление във връзка с продължаващите преговори на групата с Булсатком. Ето и неговия текст без никаква редакторска намеса:

Към момента няма благоприятен развой в търговските взаимоотношения между bTV Media Group и Булсатком и договор за настоящата 2013 година не е подписан. Поради това абонатите на кабелния оператор не получават сигнал от седемте канала на медията.

Булсатком не предприема ефективни действия за добросъвестно договаряне с bTV Media Group. Доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на bTV, въпреки че цената на каналите bTV е изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание.


Като злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял. 

Общата пакетна цена на седемте канала на bTV Media Group реално не е променена спрямо миналата година и е значително по-ниска от цената, която Булсатком плаща за единичен български канал с многократно по-слаба гледаемост в сравнение с всеки от каналите на bTV. 

Булсатком отказва конструктивни преговори и диалог с медията и продължава да не заплаща дължимите значителни суми на bTV Media Group. Същевременно са ощетени и абонатите на оператора, предплатили пакетите, съдържащи каналите на bTV, тъй като Булсатком не им осигурява достъп до тях.


Също толкова негативен е ефектът върху зрителите и от некоректното отчитане на реалния брой абонати от страна на Булсатком към bTV. Операторът събира в най-кратки срокове такси от всички свои абонати, и не само че не плаща на медията в договорените срокове, но и декларира по-малък от реалния брой зрители. Така ощетява възможностите на телевизията за инвестиции в ново и качествено съдържание, а оттам - и самите зрители, които плащат именно за съдържанието, а не за преносната мрежа. 

Независимо проучване на Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори - АБРО потвърждава системната некоректна практика на кабелния оператор, а калкулация на медията сочи, че загубите за последната година се равняват като стойност на продукционния бюджет на най-малко два нови български сериала. С това Булсатком ограничават развитието както на българската култура, така и на творческия потенциал на нацията в областта на филмо- производството.


Виж коментарите (23)

Още по темата (26):
25.01.2013 Зрител скочи на bTV: Извинете се!
24.01.2013 Официално: bTV и TV7 отново по "Булсатком"
23.01.2013 Идва краят на сагата между Булсатком и bTV
21.01.2013 “Булсатком": Пускаме bTV, но преговорите продължават
17.01.2013 КЗП ще нищи скандала между bTV и Булсатком
15.01.2013 bTV и Булсатком дължали милиони за музика, дават ги на съд
Още новини от Национални новини:
Иво Сиромахов: След яденето, пиенето, почивните дни и кючека бълг...
Проби за алкохол и наркотици по неотложност при смърт на пътя пре...
Проф. Попов: 80% от невропсихичните заболявания при децата са от ...
Отговори на "малката матура" по БЕЛ
Борисов: Ако ми дадете мандата, ще довършим АМ "Хемус"!
Не девойка, а икона! България възхитена от тази абитуриентка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).