Здравният министър съобщи от какво е издъхнал китаецът в Банско

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:08 / 24.02.2020
2221
Здравният министър Кирил Ананиев съобщи на извънреден брифинг рано тази сутрин във Варна какви са причините за смъртта на китаеца, издъхнал в Банско и какво сочат лабораторните резултати, предаде репортер на Varna24.bg.

"Искам да информирам цялата общественост за резултатите, които излезнаха за китайския гражданин, който почина в хотел в Банско. Резултатите са отрицателни, т.е. Юнг Вонг не е носител на коронавирусът. Искам да изразя съчувствието си към близките на починалия. Той от няколко години е живеел във Великобритания, последно е ходил при близките си в Китай през 2018 г. , т.е преди да се появи коронавируса. Данните сочат, че е имал прекаран инфаркт. Дошъл е на почивка в Банско и час преди да почине, е бил в спортния център в хотела, повече от два-три часа, като повечето време е бил в сауната. Знаете, че за хора със сърдечни заболявания такива големи натоварвания са много опасни. Аутопсията, направена в благоевградската болница, сочат за симптоми за нов инфаркт, но протоколът ще бъде готов днес на обед, за да може окончателно да се каже от какво е починал.", коментира здравният министър.

Той разясни и какви превантивни мерки и организация е създадена за предотвратяването на заразата у нас.

"Създадена е координация и организация на всички звена по този процес. Това е МЗ, РЗИ, Националната референтна лаборатория. Помага ни много и МнВР и Гранична полиция, МВР. Определени са лечебните заведения, които да посрещат хора със съмнения за коронавирус, осигурили сме необходимата апаратура и облекла. Създаде е организация, за да не допуснем разпространяване на вируса на територията на България. Ние имаме информация за всички граждани, които идват от районни застрашени, където е налице коронавирус. Те се проследяват още с пристигането на наша територия. Тези, които кацат на летищата минават първо през термокамерите и при температура над 37 градуса биват изолирани за наблюдение в здравни заведения, а тези които идват от такива райони но са здрави, остават известно време под карантина у дома. Има две асоциации на бизнесмените и на студентите, които ги посрещат на летището и ги настаняват по квартири и домове. Всички здравни заведения, които имат инфекциозни заведения, са инструктирани как да действат в такива случаи", каза Кирил Ананиев.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Станишев: Много войводи, малко четници
Мъж остана без работа заради фалшиво положителни тестове за нарко...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Рожденичката днес - нейна песен е по-популярна у нас от Happy Bir...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).