Започва продажбата на едночасови билети за автобусите! Вижте как да боравите с машините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
13:53 / 29.06.2018
15522
В процес на активиране са 21 автомата /TVM/ на автобусните спирки в Пловдив, от които следващата седмица жителите и гостите на града ще могат да закупуват едночасови билети с прекачване за масовия вътрешноградски транспорт. Това съобщи директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Цената от 1,50 лева се заплаща с точна сума в монети от 1 лв., 50, 20 и 10 стотинки. Върху билета е отпечатан часът на закупуването и крайният час на валидност. През това време пътниците могат да ползват всички автобусни линии. Тъй като за улеснение на гражданите в момента е активирана само тази функция на вендинг машините, процедурата е бърза и лесна – трябва само да се следват инструкциите върху екрана на автомата с няколко последователни докосвания.

Върху началната електронна страница "Добре дошли“ се избира "Еднократен билет с прекачване“. Следва автоматично зареждане на втората страница  – "Начин на плащане“, при което купувачът трябва да докосне "В брой“, а щом се появи надписът "Моля, платете сумата“ – да пусне монетите. Тогава върху монитора се изписва "Издаване на билет. Моля, изчакайте“ и след секунди билетът е отпечатан.

Еднократният хартиен билет с прекачване в рамките на 1 час ще бъде проверяван от кондукторите в автобусите визуално по атрибутите, които съдържа. Тъй като има баркод, неговата редовност може да се удостовери и от инспекторските устройства на контрольорите от ОП "Организация и контрол на транспорта“. Важно за пътниците е да се качат в избрания автобус преди да изтече крайният срок на едночасовия им превозен документ. Ако например закупеният билет важи от 09:30 ч. до 10:30 ч., а хванат рейса в 10:25 ч., гражданите спокойно могат да пътуват до желаната спирка, но при условие, че веднага – още преди 10:30 ч. – покажат своя билет на кондуктора, шофьора или контрольора.           

Пускането на автоматите в работен режим е поредната крачка към подобряване на транспортната услуга в града, коментира инж. Борислав Кръстев. По думите му веднага след като всички нови автобуси бъдат оборудвани и включени в системата за електронно таксуване ще се активират и другите функции на машините – зареждане на електронни карти, продажба на еднодневни хартиени и електронни билети, заплащане с банкноти и банкови карти. За улеснение на хората със зрителни увреждания върху TVM-ите са поставени брайлови етикети.   

Първите 21 автомата, от които могат да се купуват билетите, са на спирка "Байкал“ – срещу ПУ "Паисий Хилендарски“, до "Тримонциум“ и отсреща, срещуположните спирки от двете страни на Тунела, както и на площад "Съединение“, Централна гара и Сточна гара, търговски център "Форум“ и блок 1  в "Тракия“, ДКЦ-2, "Чайка фарма“, хотел "Марица“, кметството на район "Южен“, автогара "Север“ и бул. "Цариградско шосе“ /до ул. "Ландос“/. Поетапно предстои да бъдат активирани и останалите 20 от общо 41 автомата, монтирани на автобусни спирки в Пловдив.

Виж коментарите (13)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).