Запис разкри унизителни обиди в детска градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:19 / 08.07.2016
11755
Аудиозапис, направен в детска градина, показва как децата ежедневно са обиждани. Записът е направен от майка, която имала съмнения към детското заведение, предаде Нова тв.

Сред епитетите, които използват лелите спрямо детето, са: "Ти малоумна ли си?", "Ти си като цял толуп", "Абе, и ти си некадърен, бе!", "Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?", "Откога си тук, а не можеш да си обуеш пантофите на тези дебели краци!".

2-годишното дете на Илияна ходи в това детско заведение в столицата от 8 месеца. В края на март детето започнало да си гризе ноктите, да си удря шамари по лицето, станало нервно. Един ден детето споделило, че лелята го е била. 

Когато майката попитала къде, момченцето посочило главата. Майката се обърнала към психолог, който обяснил, че в тази възраст няма как детето да си измисля такива неща. 

Майката решила да се увери дали се извършва психически и физически тормоз върху детето и. Поставила подслушвателно устройство в джобчето на малчугана. И чула ужасяващи неща. Записът е направен в края на месец май. Майката съзнава, че това не е законно.

От детската градина били възмутени, че това не е честно да се прави спрямо детското заведение. Станало ясно, че помощник възпитателката доброволно напуснала след случая. 

Директорката на детското заведение твърди, че не вярва на този запис и не я интересува.

На извънредна родителска среща майката не получила подкрепата на другите родители. Междувременно Илияна подала жалба до регионалния инспекторат по образованието. 

Проверката установила, че директорът е предприел необходимите действия за да осигури сигурност и конфорт на децата. 

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).