Зам.-командирът на ВМС: Модернизацията на военноморския ни флот върви по план!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:23 / 06.05.2021
3202
Модернизацията на военноморския ни флот върви по план. Това заяви днес по време на церемонията по случай 6 май, Ден на храбростта и празник на българската армия, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, предаде репортер на Varna24.bg

"Относно строителството на двата нови многофункционални кораба за ВМС всичко, което до момента е предвидено да бъде изпълнено, е изпълнено. Още сме в началото на програмата, няма доста изпълнени мероприятия. Върви процесът по проектиране, върви процесът по съгласуване на системите между изпълнителя и заявителя, т.е. ВМС. Поддържаме постоянен контакт, провеждаме срещи, на които уточняваме следващи стъпки от строителството на корабите", коментира адмирал Пенев.

Относно преоборудването на завода, където ще бъде извършено самото строителство той уточни, че върви подготовка и до края на тази година корабостроителницата трябва да приключи с технологичния процес за самото строителство.

Стана ясно още, че продължава работа в Морския координационен елемент. През тази година предстои оценяването на неговата готовност и предприемане на стъпки за развитието на това формирование с цел по-големия принос в национален план, както и в международен план на по-късен етап.

Според адмирал Пенев нараства интересът към военноморската професия.  

"В момента недокомплектът на флота е между 10 и 12 %. В сравнение с преди година, когато бяхме 20%, нещата са доста по-добре. В последната година определено се забелязва интерес към военноморската професия. На конкурсите, които бяха в предходната година имаше от 4 до 6 човека за едно място от кандидати, това беше на последния конкурс през есента. Тази година конкурсите продължават. Конкурсът, който започва сега, е за 20 места. Определено може да се каже, че има засилен интерес", коментира зам.-командирът на ВМС.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
06.05.2021 С молебен, курбани и нов парк честват Гергьовден в община "Родопи"
06.05.2021 Слави Трифонов: За моя радост съм бил част от Българската армия 2 години
06.05.2021 Трудно ще намерите свободни места в заведенията по Главната
06.05.2021 Добра инициатива в Стамболийски
06.05.2021 Прекрасно време за Гергьовден
06.05.2021 Корнелия Нинова: Бъдете храбри в мечтите и делата си
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).