Задържаха рекордна пратка фалшиви японски ножове! Сумата на оригиналите е умопомрачителна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:46 / 25.10.2018
7590
3024 комплекта професионални кухненски ножове от стомана с обозначения на японска марка задържа Митница Варна за нарушени права на интелектуална собственост. На стойност няколко милиона евро се измерва пазарната цена на такова количество ножове по цени на оригиналните изделия.

На 19.10.2018 г., на Митнически пункт Варна Запад е извършена митническа проверка на контейнер, селектиран по метода "анализ на риска". Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Варна установяват наличието в контейнера на 3024 комплекта ножове, всеки съдържащ по 11 броя професионални кухненски ножа от стомана, опаковани в несесери, носещи словни и фигуративни обозначения "GLOBAL  YOSHIKIN". Контейнерът е натоварен в пристанище Янтиян в Китай с изпращач китайска и получател българска фирма. Стоката е декларирана за допускане за свободно обръщение.

Пратката от общо  36 288 броя изделия, от които 33 264 броя ножове и 3 024 броя несесери с обозначението на световната  марка е задържана от митническите служители на основание чл. 17, параграф 1 от Регламент (ЕС) № 608/2013 г. на Европейския парламент и на Съвета с цел установяване на нарушени права на интелектуална собственост. Чрез свой представител правопритежателят Yoshida Metal Industry Co Ltd вече е потвърдил, че задържаната стока е произведена без знанието и разрешението му и следователно е фалшива.

Средната пазарна цена на оригинален нож от тази марка, в зависимост от големината и модела, варира от 50 до 150 евро, като едни от най-добрите професионални готвачи в света работят с такива ножове.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).