Задържаха мъж, обвинен за грабеж на златни накити и мобилен телефон от възрастна жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:41 / 01.08.2022
1810
Районен съд - Търговище наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 43-годишния К.Г. след искане на Районната прокуратура в града. Мъжът бил привлечен като обвиняем за това, че отнел чужди вещи с намерението противозаконно да ги присвои като употребил за това сила и заплаха към деянието – престъпление по чл. 198, ал. 1, от НК, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 24 юни 2022 година, 43-годишният мъж влязъл в дома на самотноживуща жена в село Божурка, обл. Търговище. Заплашил я, нанесъл й побой и я ограбил. К.Г. взел от дома й златни накити и мобилен телефон, след което си тръгнал. Жената била настанена в болнично заведение с различни травми без опасност за живота.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Търговище обвиняемият бил задържан за срок до 72 часа. Към настоящия момента той вече е с мярка за неотклонение "задържане под стража“. Мъжът е известен на органите на реда и многократно е осъждан.

Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Търговище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).