Задържаха двама пловдивчани за монтиране на скимиращи устройства на банкомати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:04 / 10.08.2011
7155
Операцията на антимафиотите е проведена вчера. В момент на демонтиране на техническо устройство на банкомат в Несебър, те задържали И.Т./33г./ и А.П./25г./ от Пловдив, и двамата сливенчани И.И./27г./ и Р.Р./29г./.

Установено е, че четиримата изготвяли, монтирали на банкомати и използвали скимиращи устройства, чрез които придобивали информацията за чужди електронни банкови карти. На този етап е установено, че квартетът е действал на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.

При последвалите претърсвания на адресите на задържаните са открити и иззети скимиращо устройство, състоящо се от две части, множество електронни компоненти, служещи в престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти - дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани. Намерени са още празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата /лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др./. От 33-годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет "Валтер".

След 24-часовото задържане на четиримата, срещу А.П. и И.Т. е образувано досъдебно производство. За тях предстои искане за постоянното им задържане. Работата по разследването продължава.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Ген. Стефан Янев призова за смислен и съзидателен диалог в следва...
Проф. Момчил Мавров: Не знам какво ПП-ДБ разбират под "стандарти"...
Разочарован от чужда жена похотливец потърси алкохолна утеха, но ...
Ковчегът с тленните останки на Фердинанд е вече в България
АЕЦ "Козлодуй" ще прекрати договора с Русия за доставка на ядрено...
Реакция: Ден след обявените стачни действия в "Ел Би Булгарикум",...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).