ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Задължават ни със закон сградите да пестят ток
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 17.12.2011Коментари (16)3786
© Plovdiv24.bg
Всички сгради трябва да станат енергоефективни, а фасадите им да бъдат обновени. Това гласят промени в Закона за устройство на територията, подготвени от регионалното министерство. Всички собственици ще трябва задължително да реновират външните стени на блоковете и къщите си, като в същото време спазят изискванията за пестене на енергия, гласят промените. Това ще се случи, след като на сградите бъдат издадени технически паспорти, в които ще бъдат всички задължителни строителни и монтажни работи, които трябва да бъдат извършени от собствениците. Срокът за изпълнение на предписанията в книжата ще бъде 31 декември 2020 г. Срокът за издаване за самите технически паспорти досега е удължаван нееднократно, като в момента за собственици на апартаменти в блокове е 31 декември 2014 г. Така на практика всички собственици на стари панелки ще трябва да извадят пари за технически паспорти, а след това и за изолация на жилището си. След приемане на промените в закона собствениците ще могат да правят основни ремонти или реконструкции на жилищата си само след предварително обследване и издаване на технически паспорт на цялата сграда, в който ще се вписват разрешените и забранените варианти за преустройства. Ако преустроим или строим нов дом, без да възложим обследване и издаване на технически паспорт, има шанс да отнесем глоба от 1000 лв. до 10 000 лв. Всички, които желаят да обновят сградата си, могат да се възползват от европарите по ОПРР. Но само 50% от нужните за саниране пари може да се получат от Брюксел.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.12.2011 г.
0
 
 
Само хора ,които не плащат нищо от джоба си измислят новите закони.Живеят на хорска издръжка и мислят нови простотии,как може да си гладен и да правиш ремонти? Пълни олигофрени сме ,че още ги търпим
0
 
 
То хубаво аз съм свидетел на такова цивилизовано решение в Чехия където ги има същите панелни блокове топлоизолирани и боядисани изглеждат като нови... но как баба Пенка с пенсия 180лв ще събере пари за боя??? ... (за справка) чешката баба Пенка взима 800лв пенсия.
+1
 
 
На всички убитаци дето са против цивилизования начин на живот им казвам: Ставайте и се махайте от България цървули, отивайте в Африка при маймуните и живейте там по дърветата!
+3
 
 
Преди 5-6 години средните заплати в страни от Източна Европа като Полша, Словакия, Естония, Латвия и т.н. бяха около EUR 400 и тогава в тези държави започнаха масови ремонти на фасадите на жилищните сгради. Днес България е на онова ниво на жизнен стандарт, където бяха те, но вместо ремонти протича само голямо мрънкане. Пари за LED телевизори, мобилни телефони от най-висок клас, постоянни разпивки в кръчми, няколко кутии цигари на ден и много други неща има, но сградите изглеждат като цигански блокове. Въпрос на разлика в стандарта? Не. Въпрос на разлика в манталитета? ДА!
+1
 
 
Щом може да си пълните автомобилите с горива на "европейски" цени, а да получавате едва 20% от заплатата на един средностатистически европеец, значи има още от къде да се "стриже".
+2
 
 
Дойче Велле : " Мокрият " пуловер " не топли "- Гугъл.. Необходимо е да се прочете и се проумее ,че това ,което се предлага е безсмислено.
Aнонимен
на 17.12.2011 г.
+3
 
 
Ненормална държава сме и туй то! С пенсии и заплати, които получават болшинството от населението от хляба и водата ли трябва да се откажем за да пренапълним джоба на някой с лоби в парламента или сегашното правителство? Управляващите започва да губи от ден на ден доверие, заради крайно дясната си умъртвяваща населението политика. Със смешните доходи извън София, Бургас и Варна за какъв задължаващ закон иде реч? Нека се спазят приетите до днес закони и след това да се приема следващ.
+10
 
 
Май пак дойде време да ни задължат да си вадим нови лични карти, паспорти, шофьорски книжки, да сменяме номерата на колите, да сменим фасадите на сградите. В нашата кооперация, на поредното събрание решихме: Започваме от Народното събрание. То се нуждае от реновиране, смяна на фасадата и изхвърляне на боклуците.
+9
 
 
Супер!! Ще си реновирам къщата, обаче искам тези, който издават закона да ми платят разноските, защото това е по тяхно желание, а не по мое. Иначе не става!!! Няма законов механизъм според който да ме задължат да си правя ремонт на къщата, освен ако тя не е заплаха за преминаващите покрай нея.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: