Ядем все по-малко месо, Европа минава на сирене

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:42 / 02.02.2016
4695
Гражданите на Европейския съюз ядат все по-малко месо и тази тенденция ще се запази, съобщи Тасос Ханиотис, който отговаря за икономическите анализи, оценките и прогнозите в ГД "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия.

За сметка на това се очаква в следващите години да се увеличи консумацията на масло, сирене и сметана, пише "Труд".

Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. 

Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни.

Данните на ЕК показват, и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%.

В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Проф. Димитров: Никой няма точна сума колко са парите в обращение...
Нов предмет в училище изкара родители на протест пред просветното...
Мощна буря с градушка удари част от България
Дъщеря, загубила баща си на пътя: Колко семейства трябва да скърб...
Политолог: Опитът на Пеевски да дисциплинира управляващите в лице...
Настояват за по-високи здравни вноски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).