Времето утре ни носи "жълт" код за опасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:40 / 10.08.2016
3785
За всички области на страната за утре е обявен "жълт" код заради опасни жеги, изключение прави единствено Смолян.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре над по-голямата част от страната времето ще се задържи предимно слънчево. 

В Централна и Източна България ще духа до умерен юг-югоизточен вятър и там температурите ще се повишат още малко, докато в Северозападна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават. 

Около и след обяд над западните райони от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевични бури. 

Очакват се градушки. Към 15 часа температурите ще бъдат в широк интервал от 27° в Северозападна България до 37-38° на места в Източна. През нощта срещу петък студеният атмосферен фронт ще преминава през страната. Очакват се краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижават.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се понижава, а вечерта от запад ще започне да се повишава.

Над планините денят ще започне със слънчево време. Още преди обяд над масивите в Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По билата ще духа умерен юг-югозападен вятър. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра - около 17°. 

През нощта срещу петък под влияние на преминаващия студен атмосферен фронт в планините се очакват силни гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите чувствително ще се понижат.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 30-33°, а на морската вода - 27-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха голяма наша банка за продан, оттам обаче отрекоха информа...
Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Ив...
Асфалтираха мястото от катастрофата с Кирил Петков
Лили Иванова с голямо признание от президента
Борисов: Зациклим ли след изборите, наесен ще отидем пак
ГЕРБ-СДС представят управленската си програма: Не допускайте хаос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).