Военните в защита на старите си привилегии, не искат нововъведения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:07 / 14.10.2012
3151
Стотици военни, подкрепени от своите семейства, се включиха в мирното шествие, организирано от легия "Раковски" в София. Те се събраха пред Паметника на незнайния воин, където с едноминутно мълчание почетоха паметта на геройски загиналите във войните.

"Ние сме обявили нашата позиция, че не сме съгласни с промяната в правилата за пенсиониране на военнослужещите поради това, че ще се прави много изненадващо. Непонятно е защо такава промяна се прави единствено за състава на Българската армия. При нас ще дойдат колегите от МВР, за да изразят и подкрепят желанието на българските военнослужещи да обединим това общество" - обяви председателят на организацията Иван Милов.

Участниците в проявата се обявиха против предложението на министъра на отбраната Аню Ангелов за увеличение на заплатите и са "за" оставане в сила на старите привилегии за пенсиониране на служителите под пагон. Промените за пенсионната възраст на военните бяха предложени от военния министър, според който се предвиждат пределната възраст за пенсиониране на младшия състав да стане 52 години при минимална служба 27 години, а за старши и висши офицери - 54 години. Другото предложение, което не се хареса на военните, е за намаляване на отпуските от 40 работни дни на 40 календарни дни.

Шествието на военните подкрепиха и 50 души от синдиката на служителите на затворите в България, които също протестираха това лято заради лоши условия на труд. Под звуците на "Край Босфора шум се вдига" и "Велик е нашият войник" мирното шествие тръгна от Паметника на незнайния войн, премина през министерствата на финансите и отбраната и приключи на площад "Независимост".


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
В медикаментозна кома е жената от катастрофата с Кирил Петков
Въпроси по Кампания 2024: Защо е оставено ограничението "до 5 ха"...
Ще има ли плащания със задна дата за биологичните трайни насажден...
Кирил Петков е дал показания за тежката катастрофата
След скандала: Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде ост...
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).