Вадете банските: Температурите скачат до 28 градуса!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:35 / 16.02.2016
4218
Днес преносът на топли въздушни маси от юг-югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и районите разположени северно от планините и силен южен вятър. 

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, на места през деня намаляваща до предимно слънчево. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в районите, чувствителни на южен вятър, и по-високи - до 27-28°, а по-ниски ще останат в западния участък на река Дунав. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът през деня ще отслабне и ще бъде силен, от югозапад. Затоплянето ще продължи и на височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще продължи да духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).