ВУЗ-овете сами ще решават как да затегнат режима в общежитията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:54 / 20.03.2012
1585
Един семестър лишаване от права за студентите, които не спазват реда в общежитията. Въвеждането на такова наказание предлага образователният министър Сергей Игнатов. Той лансира и идеята при повторно нарушение на правилата от студентите, те да бъдат отстранявани от обществените жилища. Въпреки предложените мерки всеки ВУЗ сам ще решава как да затегне режима в блоковете, които управлява, така че да няма повече трагични инциденти в градчето.

Просветният министър е категоричен, че е необходимо въвеждането на по-сурови правила, които да са пожелателни, а да има реални санкции за всеки, който не спазва реда. Засега студентските общежития няма да преминават под шапката на просветното ведомство, припомни Сергей Игнатов. Той обясни, че процесът за обединяване на блоковете бил сложен, както и че Студентски град на практика не съществувал заради многото жилищни сгради в него.

"От няколко седмици повтарям, че в резултат на реституцията Студентски град няма, това е територия, на която има 50 сгради на студентски общежития, още 30 жилищни сгради и "какво ли не още, построено между общежитията. Илюзията, че има Студентски град, искам да я изчистя от съзнанието на хората ", посочи Игнатов.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).