ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВАС окончателно потвърди уволнението на скандална съдийка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:46 / 04.05.2020Коментари (2)2562
©
Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно потвърди решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет ( ВСС),  с което на Румяна Ченалова е наложено дисциплинарно наказание  – "дисциплинарно освобождаване от длъжност", съобщиха от пресцентъра на Върховния административен съд.

Административно дело беше образувано по касационна жалба на Румяна Ченалова срещу решението по административно дело № 11359/2018 г. на тричленен състав на ВАС. Върховните съдии от касационната инстанция приемат, че обжалваното решение е обосновано и е постановено при правилно прилагане на материалния закон.

"Правилна е преценката на първоинстанционният съд, че при определяне на дисциплинарното наказание е спазено изискването на чл.309 от ЗСВ, като е съобразена тежестта на нарушенията, формата на вината, обстоятелствата при които е извършено и поведението на нарушителя. Взети са предвид множеството извършени нарушения, посочени в предложението на министъра на правосъдието, обществената значимост и високата степен на засягане на обществения интерес от дейността на съдия Ченалова, което е съобразено при налагане на дисциплинарното наказание и въз основа на това е наложено най – тежкото наказание по чл.308, ал.1, т.6 от ЗСВ – "дисциплинарно освобождаване от длъжност", излагат в мотивите си магистратите от петчленния състав.

Съответно на разпоредбата на чл. 309 ЗСВ е заключението на тричленния състав, че наказанието по чл. 308, ал. 1, т. 6 ЗСВ отговаря на нормативните критерии за индивидуализация, като правилно при определянето му са отчетени множеството извършени действия, респективно бездействия, настъпилите вредни последици за страните по делата, обществено опасните последици от извършените нарушения, както и накърнения престиж на съдебната система и не на последно място безкритичното отношение на жалбоподателката към деянието.

Звено "Антикорупция" обвини Ченалова за престъпление по служба. Ощетила НЕК по търговски спор между "Обединени енергийни търговци" ООД и Националната компания. Делото 4 пъти беше връщано от съда на прокуратурата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.05.2020 г.
0
 
 
Естествено наказание - нали критикува правителството! А крадеца на КТБ- "г-н" пеевски-за него нищо! Бил "дарил" на този и онзи. Извинете, да сте чули нещо да е произвел? Свързан с руската държавна мафия и по нейна поръка точи банки, изнася незаконно цигари, а за обществените "спечелени" поръчки всеки знае!
Aнонимен
на 04.05.2020 г.
0
 
 
Личи си по гадната и мутра че е долна,алчна и крадлива
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: