Уважаеми разбирачи от разкриване на престъпления - това стига ли ви?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
22:32 / 10.10.2018
37819
Убийството на журналистката Виктория Маринова потресе не само България, но и света. Най-различни хора коментираха зверството, изказвайки съболезнования. На извънреден брифинг бе обявено и че 21-годишният Северин Красимиров е задържан в Германия за зверството. Тази нова информация слага край на спекулациите относно мотива за убийството.

По този повод журналистът и преводач Мажд Алгафари цитира думите на разследващ полицай от Русе. В личния си фейсбук профил той  цитира дословно написанато от старши разследващ полицай Невена Русева от ОДМВР - РУСЕ, защото трябва повече хора да го прочетат 

"Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления, Това стига ли ви? Като лешояди разнесохте костите на починалото момиче; Заровихте се в личния живот на едни страдащи хора; Разнищихте конспиративни теории, надхвърлящи границите на нормалността; Намесихте политиката, еврофондовете и мафията; Поискахте оставки, смъртни присъди и рязане на глави; Изляхте помията си върху облеклото и визията на полицейските служители; Виновни бяха и кмета, и депутатите, и правителството. Поискахте и техните глави.

Хулихте, плюхте, ослушвахте се за нещо пикантно и ако не чуехте такова, си го измисляхте и отново изсипвахте бълвоч.Театърът свърши, уважаеми рабирачи от разкриване и разследване на престъпления! Завесата падна. И сега ли не сте доволни?!? Не ви ли стига?!? Очаквахте тежко въоръжен професионален наемен убиец?!?

Вие разбирате повече, а никой не ви е чул и не е поискал мнението ви? Вие знаете как се прави, но не ви питат? А колко пъти влязохте в операционна зала и поискахте скалпела от хирурга, за да извършите операция по-добре от него? Колко пъти отидохте при пожарникарите, за да се намесите в работата им и да им кажете: "Хей, вие, я си стегнете униформите и слезте от стълбата.

Аз ще изгася пожара, защото съм по-добър от вас и знам как се прави!“ Не сте, защото не ви стиска, нали! Защото срещу полицията е най-лесно! Защото полицията ще ви търпи; Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления, Колко и да не ви се иска, такива престъпления се случват. Било е и за съжаление ще бъде. Тежки, гнусни, нагонни, първосигнални и ужасяващи посегателства срещу личността е имало и ще има. Купете цвете, поднесете го в памет на майката, която повече няма да прегърне детето си и се замислете следващият път.

И просто замълчете. А ако не ви стиска да кажете на глас едно "браво“, защото смелостта ви се е изчерпала, то поне наум благодарете на тези, които не спаха, не се храниха и не се къпаха, а търсиха, намираха, събираха, изследваха и т.н. Тези, които също не прегръщаха децата си - заради мен и вас. JE SUIS UN POLICIER!"

Благодаря на всички, които участваха в разкриването на това престъпление.



Виж коментарите (16)

Още по темата (95):
03.07.2020 Почина бащата на брутално убитата журналистка Виктория Маринова
16.12.2019 Убиецът на красивата Виктория се спасява в кухнята от обожатели в затвора
08.09.2019 Мъжът на зверски убитата Виктория: Страх ме е за дъщеря ми, Северин може да посегне и на нея
23.04.2019 Бившият мъж на убитата Вики за Северин: И 200 години да му дадат, какво от това?
22.04.2019 30 години затвор и 450 000 лева кръвнина за Северин!
22.04.2019 Викове и писъци в съда на делото за убитата и изнасилена журналистка
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).