Турското посолство в София под обсада заради гастарбайтер убиец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
21:09 / 04.08.2016
10549
С викове "Къде е Бекташ?" десетки рокери се събраха днес пред турското посолство в София, за да изразят гнева си, че гастарбайтер, убил с колата си семейство на мотор, избяга от българското правосъдие. 

Както писахме, турчинът Фарук Бекташ изчезна от полезрението на МВР на 31 юли, въпреки че е под домашен арест. Три дни по-рано съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд реши чужденецът, който живее в Германия, да бъде под домашен арест на адрес в столичния кв. "Враждебна".

Апелативният съд в София наложи постоянен арест на Бекташ и го обяви за общонационално издирване. Според обвинението на 24 юли т.г. около 5,20 ч. при завой край Драгоман Бекташ влязъл в насрещното с мерцедеса си и прегазил Бойко и Таня Бойкови, които пътували с мотоциклет на гости в Австрия. 

Двамата адвокати, които бранеха турчина на първата инстанция, се отказаха от него заради противоречия в защитната линия. В съдебната зала се появи нов служебен адвокат - Даниел Димитров, който настоя Бекташ да бъде намерен и пратен зад решетките. 

От прокуратурата подчертаха, че обвиняемият може да е напуснал страната. Чужденецът първоначално представил договор за наем на квартира на столичната ул. "Княз Борис I" 61, а после решил да смени адреса си и отседнал в кв. "Враждебна". 

Когато съдиите Калинка Георгиева, Надежда Трифонова и Снежана Душкова постановиха арест за избягалия турчин, мотористи, които присъстваха в залата, извикаха: "Много закъсняхте!".

Рокери, които са близки приятели на загиналото семейство Бойкови, поискаха Бекташ да бъде съден за предумишлено убийство, а не за причиняване на смърт по непредпазливост. Според тях вина за бягството му имат съдия Недялка Николова и полицаите, защото те пазят домашните арестанти. 

"За една кражба пращат обвиняемите в килия, а за двойно убийство - не", гневяха се мотористите. 

Те припомниха и за рецидивиста от Ботевград Владимир Пелов, който тази пролет, въпреки че беше под домашен арест, разстрелял според тях двама братя в центъра на града. 

Преди година вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска да се преосмисли редът, по който се налагат мерките за неотклонение "домашен арест" и "подписка", защото МВР няма сили и ресурс да охранява тези хора. 

Дали Бекташ ще бъде обявен за международно издирване, трябва да прецени Областната дирекция на МВР в София.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).