Турчин блудствал с 14-годишно момиче в Китен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:08 / 24.08.2016
4114
Окръжен съд - Бургас потвърди определение на Царевския районен съд, от 17.08.2016 г.,за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Музаффер Сюлейман, турчин, с двойно гражданство - българско и турско.

С постановление от 15 август Сюлейман е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършване на престъпление чл.150, ал.1, предл. първо и предл. второ от НК.

Сюлейман е обвиняем за това, че 13 август в Китен е извършил блудствени действия спрямо 14 -годишно момиче, с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като употребил сила и привел в безпомощно състояние момичето.

За деянието, за което е повдигнато обвинение на Музаффер Сюлейман, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години, т. е. престъплението, за което е повдигнато обвинение е тежко по смисъла на чл.93, т.7 от НК.

Окръжен съд - Бургас констатира, че между отделните доказателствени източници са налице несъответствия, за чието отстраняване е необходимо допълнително провеждане на процесуално-следствени действия, предвид началния етап на разследването. Въпреки констатираните пропуски, въззивната съдебна инстанция потвърждава извода на първоинстанционния съд, за извършено от обвиняемия деяние, което напълно съответства на степента на доказване на предположението за авторство на деянието, към настоящия стадий на наказателното производство.

Окръжен съд - Бургас отчита също като правилна и констатацията на районния съд, че е налице реална опасност Сюлейман да се укрие и приема, че към настоящия момент единствената адекватна мярка за неотклонение на обвиняемия е "Задържане под стража".

Определението на Бургаският окръжен съд е окончателно.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).